Gabriela Firea-conspiraționista se comportă ca securiștii de dinainte de 1989, care inventau „sabotaje” pentru a justifica incompetența sistemului


Gabriela Firea-conspiraționista se comportă ca securiștii de dinainte de 1989, care inventau „sabotaje” pentru a justifica incompetența sistemului

Primarul general Gabriela Firea spune că i se foarte bizar pârjolul care a cuprins, duminică, un troleibuz cu revizia tehnică la zi și l-a făcut scrum în doar câteva minute. Edilul PSD crede că ar putea fi vorba chiar de un sabotaj, versiune luată în calcul, după spusele lui Firea, de echipa din Primăria Generală care încearcă să afle cauzele incidentului.

Declarația primăriței conspiraționiste a fost ironizată de istoricul Mădălin Hodor, care scrie pe pagina sa de Facebook că genul ăsta de explicații aiuristice îi amintesc de perioada de dinainte de 1989 când orice accident „în procesul de producție" era automat „sabotaj".

„Colegii m-au informat că acest troleibuz a avut revizia făcută și aseară și pe data de 29 mai. Deci nu se poate spune că nu a intrat în programarea obișnuită de revizie. Nu vă ascund faptul că sunt colegi de-ai noștri care, pur și simplu având în vedere că chiar aseară a fost făcută revizia și azi s-a întâmplat un incident atât de mare, încearcă să descopere dacă nu este vorba despre un sabotaj. Ne gândim la orice, dar nu vreau să anticipez. Vom da către anchetatori toate elementele tehnice pe care le vom descoperi în cursul zilei de astăzi și mâine. Este posibil orice”, a declarat Gabriela Firea într-o intervenție la Digi24.

Mădălin Hodor: Asta cu Firea îmi aduce aminte de perioada aia dinainte de 1989.

Pe vremea aia orice accident "în procesul de producție" era automat "sabotaj".

Nu că era totul varză, nu mergea nimic decât în planșele și raportările "la hectar". Nu. Totul era perfect, deci nu putea fi decât ceva ocult "în spate"

Orice securist din asta idiot trimis să ancheteze un incident într-o fabrică începea de la "sabotaj". Din afară obligatoriu. Dacă nu mergea, măcar unul mic dinăuntru, dar stimulat din afară. "Asculți Europa Liberă. Aha! Aia te-au pus să strici generatorul!"

Zeci de ani de conducători tâmpiti, care nu vor să își recunoască incompetența și dau mereu vină pe conspirații și oculte”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.