Generalii și soldatul kamikaze. Marian Vanghelie, ultimul mojic(an)


Generalii și soldatul kamikaze. Marian Vanghelie, ultimul mojic(an)

Marian Vanghelie, golemul plămădit de degetele butucănoase, cu liniuța neagră pe sub unghii a generalului cu Moscova în suflet, Dumitru Iliescu, a rămas ultimul mojic(an) al unui cumplit sistem securistic de influente, șpăgi, șantaj și presiune născut în zorii democrației originale powered by FSN.

Pe mulți îi contrariază longevitatea și menținerea în libertate a acestui agramat tupeist și corupt până în măduva oaselor, care controlează și capitalizează prin firme de casă bugetele sectoarelor 1 si 5, însă puțini dintre aceștia cunosc faptul că Vanghelie este trompeta stridentă prin care generalul “Mitică” Iliescu cânta atunci când voia să transmită public vreun mesaj cu tâlc, degrabă aducător de foloase necuvenite.

Ne mai amintim și acum amuzați de poveștile fostului primar, garant al Ecaterinei Andronescu, furnizorul de ceasuri luxoase al domnului Geoană, producătorul de voturi la europarlamentare pentru Elena Băsescu, veriga de legăturaăa grupării Udrea-Cocoș-Gheorghe Stelian (devalizatorul ANRP) cu primarii PSD controlați și bugetele lor nesecurizate, istorioare legate de plimbările lui prin Cișmigiu și a plicurilor cu informații clasificate pe care i le lăsa “Moș Crăciun pe o băncuța“. Ei bine, noi știm ca Moșul nu venea din Laponia, ci din tenebrele laboratoarelor secrete populate cu rezerviști ai tuturor serviciilor secrete, reprezentați de generalul SPP Dumitru Iliescu.

Instructajul primit de Vanghelie, acest absolvent de liceu cu notele falsificate în catalog l-au prefăcut din prostul clasei în abilul și extrem de bogatul șantajist capabil să facă jocuri cu miză mare și astăzi, când nu mai ocupă nici o funcție publică.

Puterea lui Vanghelie vine dintr-o moștenire lăsată de același general, o adevărată arhivă cu înregistrări explozive ale căror protagoniști, oameni politici de top se pierdeau în orgii sexuale, unele chiar homosexuale, consum de droguri și alte spurcăciuni, practicate în case conspirative. Prin relațiile cu mass-media, mai ales cea controlată de prietenul său bun, Cristian Burci, cine nu se supunea condițiilor impuse, era expus public, compromis și ejectat din sistem.

Vanghelie este și astăzi depozitarul unor informații atât de intime și confidențiale încât poate să țină în șah câțiva actori principali din instituțiile statului român. O adevarată rețea formată de Mitică Iliescu în SPP, pe vremea când era director, de fostul colonel Daniel Dragomir, dat afara din SRI, de Vasile Blaga pe când era ministru de Interne, cu ofițeri de la DGPI și de Gheorghe Fulga de la SIE lucrează și astăzi pentru Vanghelie, care încasează prin firme fantomă sute de milioane de euro din bani publici, pe care îi redistribuie generos generalilor rezerviști.

Până la eliminarea de la conducerea PNL București a lui Cristian Bușoi, interesele lui Vanghelie au fost conservate și promovate și de consilierii aflați opoziției. Desele vacanțe în Dubai ale lui Vanghelie și Bușoi, comisioanele de milioane de euro împărțite de cei doi au condus la devalizarea bugetelor a două primării de sector, 1 și 5.

Acum, "epoca de aur" în care niște interlopi certați cu școala și mai ales cu limba română, făceau ce doreau fără să-i stingherească nimeni se apropie de sfârșit. Vanghelie este cercetat în nouă dosare penale, nu-i mai răspunde nimeni la telefon, iar protectorul Mitică Iliescu nu mai deține toate pârghiile de presiune și control. Degeaba a încercat Burci să-l ducă pe “primarul care este” la negocieri cu Dăncilă, crezând ca îi unește același dispreț pentru gramatică. Premierul României a avut șansa să citească informările serviciilor secrete și l-a ejaculat fără să clipească.

Asemeni dinozaurilor, prea lacomi și înfometați ca să mai aibă timp să fugă de extincție, Vanghelie s-a înșurubat atât de adânc în devalizarea banului public încât nu mai poate da înapoi. A promis prea mulți bani stăpânilor lui, încât aceștia nu vor avea liniște până nu le intră în seifuri sutele de milioane din contracte publice. 30 de ani, maurul și-a făcut datoria, iar acum maurul poate să moară, dar oare, la cât de abil l-a făcut școala vieții, Vanghelie se va duce singur la pușcărie, sau îi va trage după el și pe seniorii săi?

Surse din DNA și DIICOT precizează că de data aeasta, nu va mai rămâne cărămidă pe cărămidă din Gruparea Iliescu-Vanghelie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.