ÎNREGISTRARE Kovesi a refuzat să-l protejeze pe Ghiță, deși Coldea i-a cerut. Negulescu face dezvăluiri-cheie: Infractorul fugar a lăsat la sindrofia SRI niște CD-uri cu amenințări!


ÎNREGISTRARE Kovesi a refuzat să-l protejeze pe Ghiță, deși Coldea i-a cerut. Negulescu face dezvăluiri-cheie: Infractorul fugar a lăsat la sindrofia SRI niște CD-uri cu amenințări!

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu a prezentat într-un interviu acordat Realitatea PLUS o înregistrare care devoalează motivul ruperii așa-zisului binom Kovesi-Coldea. Concret, Kovesi, din postura de procuror-șef al DNA, a refuzat să-l lase în pace pe infractorul Sebastian Ghiță, deși prim-adjunctul SRI Florian Coldea i-a solicitat acest lucru, situație care reiese din ceea ce i-a turnat fostul deputat PSD Vlad Cosma lui Negulescu. (mai multe detalii AICI despre prietenia Ghiță-Coldea)

Cosma: "De fapt doamna era certată cu Coldea și nu mai asculta de el. Și voi ați vrut să-l paradiți pe ăla (Ghiță). Adică sunteți cu doamna Kovesi acum. Și doamna voia să scape de ăla (Ghiță). Adică ăla (Coldea) tot îi dădea ordine și nu mai asculta. Vezi cazul Ghiță. El îi spunea lasă-l în pace pe ăla (Ghiță) și ea înainte, nu s-a luat după stăpân (Coldea) și de fapt asta a fost problema".

Totodată, Mircea Negulescu a vorbit despre fuga lui Sebastian Ghiță din țară, atrăgând atenția că infractorul a fost ajutat de sistem să plece, asta după ce a participat la o sindrofie SRI, eveniment la care a înmânat mai multe CD-uri celor de acolo, conținutul acestora având o serie de amenințări. Întrebat ce mai are de oferit Ghiță celor care îl protejează, Negulescu a atras atenția că "tăcerea", căci dacă infractorul fugar vorbește, atunci vor pica capete în sistem. "Dacă începe să vorbească, rămânem mai puțini", a spus Mircea Negulescu. 

Jurnalist: Fuga lui Sebastian Ghiță din România a avut loc pentru că urma să fie arestat?

Negulescu: Nu.

Jurnalist: Se temea de presiunea altor dosare?

Negulescu: Nu știu. Întrebați-l de ce nu vine în țară.

Jurnalist: Ghiță are și alte dosare care nu au fost făcute publice sau nu s-a început urmărirea penală?

Negulescu: Da. Are.

Jurnalist: Se teme Ghiță de aceste dosare?

Negulescu: Cred că da.

Jurnalist: Este vorba despre prejudicii mari și fapte de corupție care implică nu doar instituții ale statului, ci și relații cu politicieni, firme apropiate de partid? Vorbim de un dosar care l-ar putea pune pe Ghiță într-o situație extrem de delicată și nu numai pe el?

Negulescu: Da.

Jurnalist: Ați spus mai devreme că Ghiță nu e doar Ghiță, ci reprezintă o instituție. Ați lucrat la acele dosare?

Negulescu: La unele da, la unele nu.

Jurnalist: Acele dosare ar pune instituția Sebastian Ghiță în legătură cu alte instituții în adevăratul sens al cuvântului și le-ar vulnerabiliza?

Negulescu: Nu.

Jurnalist: Acest dosar ar mai arăta legături cum au mai existat în dosarul Ghiță-Ponta?

Negulescu: Nu știu ce să zic acum. Eu vă spun că am fost specializat pe evaziune și spălare de bani.

Jurnalist: Atunci încheiem așa. Adrian Ciocârlan. Vă spune ceva acest nume?

Negulescu: Da. Era un șef din SRI.

Jurnalist: Ce legătură avea cu dvs.?

Negulescu: Cu mine niciuna. Doar că știam că există.

Jurnalist: Cum ați ajuns să auziți de existența lui?

Negulescu: Prin natura meseriei și prin faptul că aveam o relație destul de bună cu șeful de la SRI Prahova. Același șef SRI Prahova care îl informa pe Coldea referitor la Ghiță.

Jurnalist: Implicit ar fi trebuit să fie o legătură strânsă și între Ciocârlan și Coldea.

Negulescu: Nu știu asemenea lucruri. E posibil. Și la ei e o ierarhie.

Jurnalist: S-a comentat atâtea zile în presă, ca tu, Sebastian Ghiță, să te duci atât de calm la o sindrofie SRI și după ce te-ai pupat și felicitat...

Negulescu: Am înțeles că a lăsat și niște CD-uri cu amenințări celor de acolo. Atât am putut să aflu.

Jurnalist: Cum să pleci tocmai de la sindrofia SRI?

Negulescu: Păi nu a plecat direct. Întâi s-a dus dacă ați observat dvs., că tot ieșea domnul Ciutacu pe post și spunea că i-a mai venit un CD cu o înregistrare și încă unul și încă unul. Ghiță a înregistrat 20 de emisiuni, iar după a plecat.

Jurnalist: Înțeleg că era filat. Cum era filat dacă a reușit să scape?

Negulescu: L-au pierdut.

Jurnalist: Cum?

Negulescu: L-au pierdut pe stradă pentru că făceau filaj cu un logan de culoare roșie. L-au pierdut sau, mă rog, au vrut să-l piardă. (...) Bănuiesc că cu acele CD-uri încerca să își negocieze libertatea și s-a văzut după aia ce s-a întâmplat.

Jurnalist: A fost ajutat Ghiță să iasă din țară?

Negulescu: Eu cred că da. Ia încercați dvs. să ieșiți din țară dacă sunteți dat în urmărire. Sunt convins că a fost ajutat, doar nu a trecut înot.

Jurnalist: Cât timp și care ar fi prejudiciul estimat?

Negulescu: Eu am instrumentat împreună cu colegii mei tot ce înseamnă activitate pe IT în perioada 2006-2016. Tot ce înseamnă firmele de IT.

Jurnalist: La cât se ridică suma?

Negulescu: Mi-e greu să zic acum. Sumele sunt fabuloase.

Jurnalist: De ordinul sutelor de milioane?

Negulescu: Da.

Jurnalist: Mi-ați spus că Ghiță e protejat.

Negulescu: Bănuiesc că îl protejează cine are de protejat.

Jurnalist: Ce mai are de oferit Ghiță acestor oameni care îl protejează?

Negulescu: Tăcerea. Dacă începe să vorbească, rămânem mai puțini.

Jurnalist: În ceea ce vă privește pe dvs. considerați că vrea cineva să vă reducă la tăcere?

Negulescu: Păi nu era clar? De ce am fost băgat în arest la Câmpina? Ca să fiu redus la tăcere, doar că e mai complicat.

Vedeți video de la minutul 11:20:



CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Negulescu: "Ghiță venea beat la un procuror, îi cădea în genunchi și îl ruga să-l scape pe Tataie!". Imixtiunile serviciilor în justiție: Coldea i-a spus infractorului fugar să nu dea declarație la DNA Ploiești!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.