INTERVIU EXCLUSIV Doru Mărieș dezvăluie numele următorului sabotor al Dosarului 10 august: "A închis Dosarul Revoluției! Va trebui să punem presiune să se aducă oameni integri!"


INTERVIU EXCLUSIV Doru Mărieș dezvăluie numele următorului sabotor al Dosarului 10 august: "A închis Dosarul Revoluției! Va trebui să punem presiune să se aducă oameni integri!"

10 august 2020 bate la ușă, iar tinerii pot asista, din păcate, la bătaia de joc cu care justiția din România și-a tratat cetățenii în mai multe momente-cheie ale istoriei recente. Precum în cazul Revoluției și Mineriadei, adevărul juridic în legătură cu 10 august 2018 este tergiversat. Deși românii de bună credință au văzut din toate unghiurile posibile, în zeci, chiar sute de filmări, cum jandarmii au intervenit brutal contra manfestanților pașnici din Piața Victoriei, în data de 10 august 2018, nu mare ar fi mirarea unora ca justiția să arate sistematic cu degetul către victime pentru violențele ce au avut loc, lucru care s-a întâmplat deja prin contribuția procurorului Doru Stoica care, prin celebra ordonanță bolșevică de clasare, a încercat ciopârțirea dosarului 10 august, acțiune infirmată din fericire de procurorul-șef al DIICOT, Giorgiana Hosu. Întreaga caracatiță din sistem care a discreditat ideea de justiție din România a fost expusă fără ocolișuri, într-un interviu pentru Podul.ro, de către președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Doru Mărieș, participant la Revoluție și Mineriadă și aprig activist anticomunist.

În acest sens, Doru Mărieș a avertizat că deși clasarea dosarului 10 august a fost infirmată de Hosu, la CAB urmând o formalitate, marele test va fi la Secția Parchetelor Militare, instituție care în prezent este condusă de procurorul Pițu Cătălin, un pion al sistemului care are deja antecedente prin faptul că a închis Dosarul Revoluției. Astfel, Mărieș a avertizat că procurorii militari care fac parte din Secția Parchetelor Militare trebuie schimbați de urgență cu oameni integri pentru ca dosarul 10 august să nu fie sabotat în continuare.

"Acest dosar, 10 august, se va duce la Secția Parchetelor Militare și va trebui să punem presiune să se aducă oameni integri, iar domnul Bogdan Licu să fie foarte atent și să răspundă de SPM. Până acum, Licu a infirmat toate prostiile făcute de SPM și a redeschis Dosarul Revoluției. Acum, să răspundă de SPM și nu știu cum și în ce mod trebuie să fie dați toți afară din această secție", a subliniat Mărieș.

Totodată, Mărieș a lansat o serie de atacuri la adresa procurorului general Gabriela Scutea și la adresa procurorului-șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, care nu s-au interesat atâtea luni de zile, de când ocupă funcțiile respective, de soarta dosarului 10 august, lăsându-i mână totalmente liberă procurorului Doru Stoica, care a încercat prin ordonanța de clasare să pună bețe în roate atât actului de justiție, cât și să saboteze electoral partidele care au capitalizat politic prin sancționarea la nivel de discurs a represiunii din Piața Victoriei.

Redăm interviul integral:



Reporter Podul.ro: Se apropie 10 august. Urmează un protest mai mic de data aceasta, iar dosarul nu este încă finalizat la 2 ani după respectivele evenimente antidemocratice. De ce se tergiversează dosarele cu o imensă încărcătură istorică la noi în România?

Doru Mărieș: Pentru un singur motiv. Atunci când sunt implicate autoritățile statului în reprimări gen Revoluția, 13-15 iunie 1990, septembrie 1991, 1999 – ultima Mineriadă, Colectiv și sper să nu fie în ultimul rând 10 august., este foarte greu ca statul, statul ăla degeaba cum îi spun eu, să-i facă rău unei instituții, adică să se condamne între ei. Până la urmă, asta trebuie să se întâmple, să fie condamnați niște responsabili din Jandarmerie, din Poliție, Dragnea, partidul, Carmen Dan, cei care s-au întâlnit la Scroviștea și au pus la cale acest 10 august precum au pus la cale în 1990, în frunte cu Ion Iliescu, tot la Scroșistea, că lumea uită, 13-15 iunie, unii generali care au dat informații din serviciile noastre, precum și ceilalți care au știut și au avut informații și au încercat să evite pe cât s-a putut ce s-a întâmplat, pe care nu-i acuz, despărțim aici lucrurile, căci sunt oameni din servicii care au apărat democrația și alții care au subminat democrația. În realitate, 10 august 2018 a fost o acțiune a statului de reprimare a democrației din România, nu lovitură de stat, ci statul dădea o lovitură democrației, statul ăla mafiot, hoț și criminal. Deci aceasta este greutatea lor, cum să îl pui pe Cucoș sub urmărire, cum să o pui pe Carmen Dan sub urmărire, cum să o pui pe Dăncilă care a fost premier sub urmărire, cum să îl pui pe Dragnea, care a participat la acest plan la Scroviștea, sub urmărire? Toți acești oameni au făcut parte din statul degeaba, adică statul lor, statul degeaba pentru națiune, adică zero, dar pentru ei totul. Statul degeaba este statul lor, de vreo 75 de ani.

Reporter Podul.ro: Acum avem un probatoriu video mult mai consistent. A văzut întreaga lume ce s-a întâmplat pe 10 august. Există vreo presiune externă ca dosarul acesta să fie finalizat mult mai repede față de celelalte dosare istorice, iar vinovații să fie condamnați?

Doru Mărieș: Nu văd nicio presiune externă. Iar presiune externă mai mare decât multiplele decizii CEDO în cele două dosare istorice, din 1989 și din 1990, respectiv Rezoluția Parlamentului European din 19 decembrie 2019, la 30 de ani de la Revoluție, în care oficialii europeni au votat cu peste 500 de voturi pentru o rezoluție prin care i se cere statului român ca aceste dosare să fie soluționate, ce presiune mai mare să fie? Cu toate acestea, nu se face nimic. Au trecut 6 luni dintr-un mandat de procuror general și nu s-a făcut absolut nimic. De ce? Să ne răspundă doamna Scutea.

Reporter Podul.ro: Așadar vina în legătură cu 10 august nu este doar la Hosu, ci și la Scutea?

Doru Mărieș: Le învinuiesc pe amândouă. Știind că este un dosar sensibil, iar opinia publică are geana pe el, sunt 700 și ceva de victime totuși, iar eu spun că sunt 2-3 mii de victime, dar nu toată lumea a depus plângere, de îndată ce au preluat mandatul trebuiau să se uite în curtea lui Doru Stoica și să zică: „Domnule Stoica, ce faceți cu acest dosar?!”. Nu spun să se implice și să dea soluții în acest dosar, căci Stoica era suveran pe acest dosar. Dar poate Scutea și Hosu realizau că acest domn plecat la pensie are probleme, e obosit, e tracasat, nu-l mai duce capul.

Reporter Podul.ro: Am văzut ce odonanță de clasare a putut să redacteze.

Doru Mărieș: Drept dovadă că acest domn ori nu cunoaște legea, ori este dus. Unii o iau razna.

Reporter Podul.ro: Este posibil să fie dus dacă ne uităm ce formulări a avut în ordonanța de clasare: “întoarcere a unei culturi iremediabil compromise la stadiul de brazdă”.

Doru Mărieș: A încălcat chiar decizia CCR. Era o chestiune elementară, de gâgă. Și-a depășit chiar atribuțiile, întrucât el se ocupă de siguranță națională și a venit să se pronunțe despre ce a făcut Cucoș, cum a dat gaze, cum au dat picioare în gură și ficați jandarmii, ceea ce nu era treaba lui. Aia nu era de siguranță națională. Problema cazului Stoica, căci e un caz deja din punctul meu de vedere, trebuia rezolvată de cele două doamne, Scutea și Hosu, prin a-i da ajutoare pentru că omul nu a fost în stare să înțeleagă că ține un dosar în nelucrare pe care l-a primit de la Secția Parchetelor Militare, declinat mârșăvește de Coșneanu. De vină au fost și unul și celălalt, Stoica că a ținut dosarul un an de zile, pentru că într-o lună se putea lămuri despre ce este vorba și să îl dea înapoi la Secția Militară, iar ceilalți l-au declinat pentru că le-a convenit, au scăpat de presiune. Orice procuror din România dacă poate să scape de un dosar,vă garantez că o face imediat.

Reporter Podul.ro: A avut și un rol politic și electoral Doru Stoica în această ecuație?

Doru Mărieș: Categoric. El a fost omul lui Bănilă și Bănilă omul lui Dragnea, punct. De fapt, Bănilă a manevrat toată chestiunea, iar Doru Stoica a dus-o în buza lui 10 august 2020 ca să dea o soluție care a enervat lumea, iar toată lumea s-a năpustit asupra PNL, asupra lui Cătălin Predoiu, asupra președintelui, premierului. Părerea mea, pe care pot să  o exprim având în vedere experiența pe care o am cu parchetele de 30 de ani, este că au dat clasarea dosarului 10 august cu un scop electoral. Lumea a fost bulversată, iar eu am rugat avocații Asociației 21 Decembrie să facă plângere împotriva clasării, s-au depus 2 din cele 5 plângeri soluționate de doamna Hosu, care au fost admise în totalitate, nu are importanță care sunt numele dintre cele 5. Important este că s-a făcut această lucrare repede, că doamna Hosu a făcut cerere de abținere pentru că într-o anumită perioadă a lucrat în dosar. Această cerere a fost respinsă de doamna Scutea, motiv pentru care lucrurile sunt clare procedural, doamna Hosu soluționând legal această speță. Mă întorc încă o dată la vina domniilor lor, amândouă. Nu au fost atente din martie până acum ce face acest Stoica în dosar. Ele ar fi trebuit să încerce prin sprijin, să îi mai dea procurori lui Stoica, căci poate e obosit, deci să-i facă echipă, deși am auzit acum că a depus cererea de pensionare, dar i s-a zis să mai stea puțin pentru a fi avansat. Eu sper că nu se întoarce PSD la putere pentru a-l avansa pe Stoica.

Reporter Podul.ro: Nu ar trebui în mod normal ca procurorul Stoica să fie anchetat disciplinar?

Doru Mărieș: Disciplinar, categoric. Aici e o chestiune pe care nu am observat-o în motivarea doamnei Hosu. Dacă ierarhicul superior își depășește atribuțiile și încalcă decizia CCR, atunci automat se duce la Secția de Procurori de la CSM pentru o anchetă. În decizia doamnei Hosu este o carență. Trebuia să fie nu dură, ci cu briceagul trebuia să-l taie pe Stoica pentru că a batjocorit prin clasare o țară întreagă, nu doar 700 de victime care au depus plângere.

Reporter Podul.ro: Stoica a creat un precedent periculos prin clasare. Jandarmeria simțea acum că poate să facă ce vrea.

Doru Mărieș: Eu sunt convins că Stoica a știut că nu va sta în picioare decizia pe care o dă, dar a vrut să facă rău PNL. Tot în aceeași zi când s-a dat soluția în dosarul 10 august, seara l-au luat pe Portocală. Au fost două lovituri de biliard ale grupării dragi unei ziariste din SRI. Grupările nu sunt încă delimitate, încă se joacă. Ca atare, doamna Hosu primește plângerile, face cerere de abținere, i se respinge, este învestită să soluționeze și soluționează foarte repede. Și un student din anul I poate produce acea infirmare. Important e că a dat-o, iar din acest moment se merge la Curtea de Apel București.

Reporter Podul.ro: Adică la fieful Liei Savonea.

Doru Mărieș: Haideți să vă spun ceva. Nu e vorba de niciun fief. Nu poate intervenii “Savonea Savonelor” pentru că e atât de evidentă încălcarea legii de către Stoica, întrucât nimeni nu poate să infirme rezoluția dată de Hosu.

Reporter Podul.ro: Au fost mai mulți procurori care au zis că trebuia să se meargă la ÎCCJ, nu la CAB, în cazul în care Carmen Dan ar fi și ea vizată de dosar.

Doru Mărieș: Acei procurori și ziariști care spun treaba asta știu că Carmen Dan nu este pusă sub urmărire? Dacă nu e pusă sub urmărire, cum să te duci la Curtea Supremă? De ce nu-i ceartă pe acei procurori se la Secția Parchetelor Militare că nu au pus-o sub urmărire pe Carmen Dan? Nu avem demnitari și generali puși sub urmărire penală în dosarul 10 august. Deocamdată. Avem câțiva până la nivelul de colonel, deci ca atare infirmarea trebuie să se ducă la CAB, va fi soluționată, și rog cele 700 de părți vătămate să se oprească, să nu mai depună plângeri perioada aceasta, întrucât doamna Hosu trebuie să le soluționeze, iar toate aceste plângeri iau traseul Curții de Apel. Dacă Curtea de Apel va primi sute de plângeri soluționate de Hosu, se va îngreuna foarte mult procedura la CAB și va dura mult, cunosc aceste mârșăvii de tergiversări. Important este să avem o soluție cât mai rapidă cu cât mai puține părți în proces pentru ca procedura să fie simplificată și să meargă repede.

Reporter Podul.ro: Momentul în care s-a infirmat clasarea, 4 august, are legătură și cu detensionarea manifestației de pe 10 august?

Doru Mărieș: Pe 10 august nu va fi o manifestare mare a celor care am fost în Piața Victoriei câțiva ani. Va fi probabil o seară în care vom păstra distanțarea, ne vom întâlni, vom bea o cafea, ne vom saluta. Nu are nimeni în acest moment nemulțumiri majore ca să încălcăm și periclităm sănătatea unor oameni. Cine vrea să facă diversiuni pe 10 august, e problema lor, să le facă. Eu sunt convins că cei care au participat la mitingul maraton din Piața Victoriei timp de 1000 de zile nu au niciun motiv să facă vreo diversiune și să încalce legea.

Reporter Podul.ro: Care credeți că este momentul în care s-a putut sesiza pentru prima oară că dosarul 10 august va avea un parcurs tergiversat?

Doru Mărieș: Primul moment este acela în care am țipat încă din data de 11 august, la 1 noaptea “Alo, Lazăr?! Ce faci? Nu trimiți procurori?”. Mi-am dat seama că e de Parchet ce se întâmpla, când vedeam pumni în gură, picioare în ficați, dat cu gaze de la 20 de cm. La ora 11 seara, la o distanță de o zi, pe un post de televiziune, am făcut următoarea afirmație: “Nu este competentă Secția Teritorială București să soluționeze acest dosar”, gândindu-mă la Carmen Dan, la generali, la Dragnea ș.a.m.d. Competentă era Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General. Or, băieții erau în concediu, tovarășul Coșneanu, care a plecat cu încă o stea de la Iohannis, președintele greșind. În schimb, l-a lăsat pe procurorul Pițu Cătălin, care peste două săptămâni are o întâlnire de taină cu Lazăr, Coșneanu și cu Pîrlog. Vă dau această informație în premieră. Eu am aflat de această întâlnire, iar dacă avem informații în continuare, s-ar putea să se sperie după acest interviu, vă trimit acolo să-i filmați ca să vedeți cloaca din ultimii 3 ani. Aceste dosare fac parte din cloaca ultimilor 3 ani. De ce nu au fost soluționate? Dosarul 10 august trebuia să fie soluționat deja de un an de zile. Sunt atâtea video-uri, imagini, se știe cine a fost pe 10 august la Centrul Operaţional de Comandă al M.A.I. La 23 fără 15 a plecat Cucoș de la Centrul Operaţional de Comandă al M.A.I., a ajuns în Piața Victoriei și a dat drumul la măcel. Se știe tot. De ce nu sunt întrebați șefii serviciilor de informații și de protecție din această țară? Pentru că nu se vrea. Acei oameni pot să vină să pună informațiile pe masă și să zică că da, a fost o lovitură contra democrației și punct. Nu au de ce să se ferească și de ce să le fie rușine. Dau un exemplu. Fata din 10 august, jandarmerița, trebuia să fie moartă. Am spus-o atunci și o spun și acum. Unii au știut de plan și l-au evitat. A existat un plan să moară unul de-ai lor, nu de-ai noștri, iar a doua zi ar fi fost Piața Victoriei plină de cămăși albe de-ale lui Dragnea, desființate 2-3 posturi de televiziune, iar unii dintre noi luați de acasă precum am fost luați în 13-15 iunie 1990.

Reporter Podul.ro: Așadar, a fost un fel de Ziua Z a democrației.

Doru Mărieș: Nu știe lumea, dar procurorii care vor fi învestiți pe acest caz trebuie să aibă curajul să o cheme pe Carmen Dan, să-i cheme pe Dragnea, pe generalii din MAI și de ce nu pe șefii serviciilor de informații din România și de ce nu și președintele. Toată lumea trebuie să participe la aflarea adevărului din 10 august. A fost o tentativă de lovitură dată democrației și de instaurare a unui stat totalitar sau cel puțin semitotalitar. Dar sper să nu fie procurorii militari din actuala Secție a Parchetelor Militare, căci ăștia, 7 la număr, au închis Dosarul Revoluției și 13-15 iunie.

Reporter Podul.ro: I s-ar reproșa președintelui că intervine într-o anchetă în curs.

Doru Mărieș: Președintele trebuie să meargă martor, să-l cheme procurorul și să-l întrebe ce informații și documente a avut. Nu e nicio implicare într-o anchetă, ci președintele trebuie să primească citație, că de aia avem procurori. Procurorii care au fost apărați 3 ani de zile de protestatari, iar acum procurorii își bat joc de ei. Este o chestiune care pentru un tânăr este năucitoare.

Reporter Podul.ro: Chiar dacă în teorie justiția nu ar trebui să depindă de factorul politic, cât de importante sunt alegerile parlamentare de anul acesta pentru soluționarea dosarului 10 august?

Doru Mărieș: Foarte importante. Sper să nu mai avem o majoritate de peste 50%, 46% un partid, iar cu un alt partid să se facă o majoritate prin care să fie călărită o țară întreagă. Sper să fie o coaliție lejeră, un 30% cu 12%, cu 18%, cu 7%, cu 5%, în niciun caz PSD.

Reporter Podul.ro: Cu PSD la putere ar fi îngropat definitiv dosarul 10 august?

Doru Mărieș: Da. Scenariul este extrem de prost. Astăzi conduce Cătălin Pițu Secția Parchetelor Militare, care a închis Dosarul Revoluției, pe care l-a redeschis Bogdan Licu anul trecut. Pițu a făcut praf dosarul Revoluției, închizându-l împotriva deciziilor CEDO care nu-i permit acest lucru. Ordonanța de clasare a Dosarului Revoluției a fost infirmată anul trecut de Bogdan Licu, procuror general interimar la acea vreme, s-a mers la Curtea Supremă și infirmarea clasării Dosarului Revoluției a fost confirmată. Ei, la Pițu va ajunge dosarul 10 august. Procurorii ar trebui judecați și pentru ce nu fac, pentru tergiversări. Să răspundă procurorul și pentru ce face și să ia bani, funcții și prime, dar și pentru ce nu face.

Reporter Podul.ro: A apărut fumigena aceea de la PSD cu lovitura de stat, iar procurorii militari s-au spălat pe mâini de responsabilitate, dosarul fiind declinat către DIICOT.

Doru Mărieș: Imaginați-vă 1990, 13-15 iunie, noi arestați, ni s-a făcut dosar. Am fost trimiși în judecată ca cei care am dat foc la autobuze în Piața Universității, am devastat televiziunea, s-a oprit din cauza noastră, toate nenorocirile le-am făcut 29 de oameni care am fost trimiși în instanță. În paralel, sigur că am fost acuzați de tentativă de lovitură de stat. Iliescu și Roman mi-au pus jumătate de Cod de Procedură Penală în cârcă. 1 milion de dolari, 800 de milioane de lei, bani extrem de mulți la vremea respectivă. După 30 de ani ei sunt acuzați și puși sub urmărire, pentru fapte contra umanității. Ce spune CEDO? Spune că statul, Armata, Miliția, Securitatea, trupele de Securitate, Gărzile Patriotice, la ordinul lui Ceaușescu au reprimat demonstranții până în 22 decembrie, la ordinul lui Iliescu i-au reprimat după 22 decembrie până în 13-15 iunie. Pe cine? Pe demonstranții pașnici, inocenți, care luptau contra unui stat totalitar, voiau desprinderea de la un stat totalitar spre democrație. Ați văzut în ordonanța dată de Stoica ce golănie a făcut? Cică demonstranții din Piață nu erau inocenți, pentru că Jandarmeria le-a zis să plece, iar ei i-au ignorat pe jandarmi.

Reporter Podul.ro: Și mai mult, Stoica le-a reproșat protestatarilor că nu s-au delimitat de cei violenți, de parcă asta era treaba lor.

Doru Mărieș: Ați văzut ce golănie de procuror? M-ați întrebat când a apărut prima mea suspiciune legată de dosarul 10 august. Prima suspiciune a apărut pe 11 august 2018, seara. Rareș Bogdan a recunoscut și anul trecut și anul acesta, acum o săptămână, că primul care i-a deschis ochii am fost eu. La o zi după evenimente spuneam că dosarul 10 august nu va fi soluționat și că din prima se încearcă manipularea lui. Eu nu am vrut să am dreptate. Vreau să vă spun că am avut o discuție cu acest Pîrlog, la cald. L-am întrebat ce a căutat în Piața Victoriei în data de 10 august 2018. Pîrlog mi-a spus că era de serviciu pe Capitală. Dar ce a căutat acolo în Piața Victoriei, că de 16 ani, în România s-a interzis implicarea Parchetelor în asemenea acțiuni. Să facem iar o comparație cu 1990. În ziua de 12 iunie 1990, Parchetul General, prin procurorul Robu, a dat un comunicat prin care a spus să eliberăm Piața Universității. Noi n-am eliberat-o. Dimineață au intervenit și ne-au rupt în două. După 14 ani s-a trecut la normele europene, iar procurorul nu are ce căuta la acțiuni de acest tip pentru că el urmează să le ancheteze, nu trebuie să fie acolo. Iar acum să revenim la Pîrlog. Nețoi, unul dintre șefii Jandarmeriei, îl cheamă pe acest Pîrlog, îi leagă bicicleta de un stâlp, Pîrlog era în chiloți și merge la o cafea și o cola, rămâne acolo pentru că îi miroase a funcție până în dimineața de 11 august 2020, neavând aprobare de la unitate. Avea un ordin în buzunar. Fără apostilă, fără înregistrare completează acel proces verbal pe care-l are, îi dă o copie lui Nețoi de la Jandarmerie, îi dă o copie lui Căutiș, iar Căutiș vine seara la Realitatea și o arată că procurorul a fost acolo legal, toți încălcând de fapt legea. Ce au făcut Pîrlog și Nețoi de fapt? Au umblat pe 10 august printre jandarmi, iar Nețoi i-a asigurat: “a venit domnul procuror aici, totul e legal”. Imbecilii ăia de jandarmi, că unii sunt, au zis că dacă a venit procurorul, atunci e liber la bătut și gazat protestatari. Măi Pîrlog, de 16 ani nu mai ai ce căuta în aceste teatre! Apropo, Pîrlog a fost trimis acasă din două teatre de operațiuni. De ce l-au expediat americanii acasă?! Dosarul 10 august trebuia să înceapă cu Pîrlog! Ce a căutat acolo netrimis de nimeni? Iar acum, bomba cu Pîrlog. Pîrlog face 2 procese verbale, unul fără apostilă pe care-l dă public, iar apoi face altul și îl înregistrează. Întrebarea este următoarea: “Cum ai făcut tu 2 procese verbale?”. Este o chestiune de abatere disciplinară care trebuie cercetată imediat de CSM. Dacă cumva are nelămuriri, puneți-mă față în față cu el ca să mergem la dosar. Cum ai făcut 2 procese verbale, băi Pîrlog? Cercetarea în dosarul 10 august trebuia să înceapă cu Pîrlog care a stat în Piața Victoriei nu ca să ne protejeze pe noi, ci a stat la cafea, la cola, cu bicicleta legată de stâlp, în timp ce jandarmii ne-au măcelărit, ne-au făcut varză, iar când au adus-o pe Ștefania din locul incidentului la ambulanță l-au chemat să constate că jandarmerița e pe ducă. E adevărat că seara mi-a spus la cald că “domne, când am fost la ambulanță, Ștefania nu avea mai nimic”. La cald mi-a recunoscut că nu avea mai nimic Ștefania.

Reporter Podul.ro: Cam în cât timp ar putea fi finalizat în mod ideal dosarul 10 august?

Doru Mărieș: În mod ideal putem avea pe acea ordonanță dată de Hosu o soluționare în 2-3 luni de zile. Problema este că merge la Secția Parchetelor Militare, la acest Pițu, care are deja proba făcută în ceea ce îl privește, un individ lipsit de scrupule, un mincinos ordinar pe acte, am aici documentele pe care e bine să le facem publice la momentul potrivit, în care minte cu semnătură. Vă voi proba tot ce spun în curând. Acest dosar, 10 august, se va duce la Secția Parchetelor Militare și va trebui să punem presiune să se aducă oameni integri, iar domnul Bogdan Licu să fie foarte atent și să răspundă de SPM. Până acum, Licu a infirmat toate prostiile făcute de SPM și a redeschis Dosarul Revoluției. Acum, să răspundă de SPM și nu știu cum și în ce mod trebuie să fie dați toți afară din această secție. Dosarul ăsta trebuie să înceapă cu Dăncilă, Iohannis, pe care să-l întrebe ce informații a avut, trebuie început cu domnul Helvig, cu domnul Pahonțu, cu domnul de la SIE, cu toată lumea, și cei vinovați și cei nevinovați, nu mai vorbesc de Dragnea, Carmen Dan, de Dăncilă, de generalii de la DGIPI, de cei care s-au întâlnit la Scroviștea. 10 august 2018 a fost un măcel gratuit pe care ni l-a dăruit PSD și acoliții lor din structurile de forță și ale statului românilor din București, din țară și din Diaspora care au venit acasă. Pentru ce au venit? Pentru jos PSD, un partid criminal și corupt.

Reporter Podul.ro: PSD a arătat întregii lumi că țara noastră nu este o democrație funcțională prin intervenția Jandarmeriei.

Doru Mărieș: Nu suntem o democrație funcțională prin instituțiile statului care au făcut măcelul și prin PSD, care l-a comandat. În schimb, noi suntem oameni normali care ținem de acest stat de drept ca de Sfintele Moaște, dar din păcate acest stat de drept nu ne ajută întotdeauna. Dacă pe noi, cei din 1989 și 1990, nu ne-a ajutat și tot sperăm, iată că pentru noua generație au trecut 2 ani și sper ca anul care vine să fie finalizat dosarul 10 august, asta dacă vor fi oameni integri în SPM. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.