Iohannis o ajută pe Dăncilă: Dacă Dragnea o schimbă, PSD PIERDE guvernarea


Iohannis o ajută pe Dăncilă: Dacă Dragnea o schimbă, PSD PIERDE guvernarea

În ziua în care Viorica Dăncilă s-a lepădat de Dragnea de trei ori – a respins din nou restructurarea Guvernului, a spus că va merge la referendum și și-a arătat scepticismul față de candidatura liderului PSD la președinție –, președintele Klaus Iohannis a întins o mână de ajutor premierului social-democrat.

Iohannis a anunțat că, dacă Dragnea o schimbă și pe Dăncilă – așa cum a făcut cu Grindeanu și Tudose – nu va mai nominaliza un premier PSD. „Pot să vă spun, chit că acum nu vorbim despre asta – PSD nu va primi încă o nominalizare de la mine”, a spus șeful statului, întrebat dacă ar fi dispus să numească un alt premier PSD, în eventualitatea retragerii sprijinului pentru Dăncilă. El a insistat și a spus că „așa va rămâne” chiar dacă PSD deține majoritatea în Parlament.

În ultimele zile s-a conturat tot mai puternic un conflict între Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. „Analizăm după alegeri, dar nu numai pentru dumneaei, e un sfat al meu pentru orice care ajunge întâmplător şi temporar într-un guvern. Să nu uite pentru ce a fost pus acolo, a fost pus acolo să implementeze un program de guvernare susţinut covârşitor de către români. Dacă fiecare membru al guvernului ţine minte acolo şi nu consideră că ajungând într-un post de ministru a doua zi i-a crescut şi capul, atunci o să fie un ministru bun şi eficient”, a afirmat președintele PSD.

Azi, un angajat al Antenei 3, Mircea Badea, care anterior o lăudase puternic pe Viorica Dăncilă, a scris despre aceasta că este „imbecila planetei” pentru că va participa la referendumul inițiat de Klaus Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.