Iohannis, sfidat de parlamentarii PSD-ALDE la îndemnul lui Teodorovici. Legea bugetului a trecut în varianta inițială de comisiile parlamentare


Iohannis, sfidat de parlamentarii PSD-ALDE la îndemnul lui Teodorovici. Legea bugetului a trecut în varianta inițială de comisiile parlamentare

Comisiile reunite pentru buget-finanţe ale Parlamentului au dat raport de admitere la Legea bugetului, în forma adoptată iniţial, respingând astfel cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis.

De asemenea, toate amendamentele partidelor de Opoziţie au fost respinse, iar o dezbatere generală nu a avut loc, ci doar schimburi de replici acide între PSD şi PNL-USR. Legea bugetului urmează să intre la vot în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, de la ora 14.00. (citiți AICI schimbul de replici integral dintre PSD și PNL-USR)

„Supuneţi la vot şi gata. Ministerul de Finanţe de la început respinge orice propunere care vine din coltul din stânga, din colţul roşu (parlamentarii PNL -n.r.). Părerea mea e de a fi vot imediat pentru că toată lumea aşteaptă acest buget”, a afirmat Teodorovici, în cadrul şedinţei de miercuri.

Florin Cîţu: "Domnule ministru de ce fugiţi aşa? Ne spuneţi cum e la Moscova. Aţi văzut studiul impactului pe OUG 114. Nu puteaţi să îl faceţi dvs plătit. L-aţi dat la BNR să îl facă?"

Parlamentarii PSD-ALDE au susţinut că amendamentele Opoziţiei nu specifică sursele de finanţare, drept urmare nu pot fi admise. A fost prezent la dezbatere şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acesta a propus aleşilor să voteze proiectul de act normativ fără dezbatere.

Amintim că președintele României Klaus Iohannis le-a cerut parlamentarilor să trateze cu maximă seriozitate reexaminarea bugetului, astăzi parlamentarii puterii nefăcând nimic altceva decât să sfideze solicitarea președintelui.

"Mă adresez încă o dată tuturor parlamentarilor. Tratați cu seriozitate reexaminarea legii bugetului de stat, corectați lucrurile până nu e prea târziu. Faceți un buget realist pentru bunăstarea țării, nu pentru dezvoltarea PSD", a declarat Klaus Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.