Italia, blocată de coronavirus. Ambasadorul României la Roma: "Iohannis mi-a telefonat pentru a se interesa de starea comunității românești!"


Italia, blocată de coronavirus. Ambasadorul României la Roma: "Iohannis mi-a telefonat pentru a se interesa de starea comunității românești!"

Ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan, a declarat marți pentru TVR că președintele Klaus Iohannis l-a sunat aseară pentru a se interesa privind starea comunității românești, în contextul în care Italia a intrat totalmente în carantină din cauza coronavirusului.

Totodată, Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate atât românilor, cât și poporului italian. 

George Bologan: "Aseară, președintele României mi-a telefonat pentru a se interesa de starea comunității românești, de starea de spirit a românilor din Italia și a transmis un mesaj de solidaritate atât românilor cât și poporului italian și președintelui italian. S-a interesat de soarta corpului diplomatic, modul în care ne-am organizat. În astfel de momente solidaritatea tonifică, indiferent din partea cui este manifestată, mai ales dacă vine din partea șefului statului (...) Ne vom continua activitatea, eu personal, oficiile consulare vor funcționa pentru a asigura asistență consulară de urgență".

Mai mult, ambasadorul a precizat că starea comunității românești este în general bună, dar pe de altă parte toată lumea este alarmată întrucât "este perturbat ritmul vieții, apare o schimbare a gândirii, a modului de viață".

George Bologan: "Starea comunității românești este în general bună. Oamenii au înțeles că măsurile sunt luate spre binele comunităților umane. Suntem surprinși cu toții și alarmați deoarece ne este perturbat ritmul vieții, apare o schimbare a gândirii, a modului de viață. Până acum călătoream liber și în general imaginea bolii și a suferinței ne venea foarte rar pe dinaintea ochilor, este o situație care nu trebuie tratată cu lejeritate, dar nici să devenim paranoici și să credem că sfârșitul este aici".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.