Klaus Iohannis, lovitură pentru fostul pușcăriaș Adrian Năstase: "Această acțiune va fi finalizată în foarte scurt timp"

Imaginile cu unul dintre cei mai corupți politiceni post 1989, fostul premier Adrian Năstase, zâmbind relaxat la recepția de la Cotroceni, cu ocazia, Zilei Naționale a României, au stârnit revoltă în mediul online unde s-au cerut explicații pentru această situație anormală în condițiile în care președintele Klaus Iohannis este, cel puțin la nivel declarativ, adversar declarat al corupției și gangsterilor PSD. Aministrația Prezidențială a explicat că invitarea fostului condamnat pentru fapte de corupție la Palatul Cotroceni s-ar fi făcut ”conform legii” având în vedere că Adrian Năstase este deţinător al Ordinului Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce.

CITIȚI ȘI: Adrian Năstase nu avea ce căuta la Cotroceni de 1 Decembrie! Minciuna sfruntată a Administrației Prezidențiale. „Este ca un act de schizofrenie politică”

În acest context, Klaus Iohannis a fost chestionat marți, 10 decembrie, dacă ia în calcul retragerea decorației fostului pușcăriaș Adrian Năstase. Astfel, președintele a răspuns că îi va retrage decorația fostului premier Adrian Năstase și, mai mult, "tuturor celor care au condamnări penale și se încadrează în prevederile legii care prevede procedura de retragere a ordinelor naționale".

"Da. Pot să vă spun chiar că am decis să retrag toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale și se încadrează în prevederile legii care prevede procedura de retragere a ordinelor naționale. Am demarat efectiv această acțiune și ea va fi finalizată în foarte scurt timp și veți primi prin intermediul Departamentului de Cominicare exact lista decretelor care retrag aceste ordine", a declarat Iohannis.