Lupta anticorupție și apărarea României în fața pericolului Rusiei, pe agenda propunerii lui Donald Trump de ambasador al SUA la București

Propunerea președintelui SUA, Donald Trump, de ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman, a oferit asigurări joi în cadrul audierii din comisia de specialitate a Senatului SUA că va susține lupta anticorupție, demers care provoacă spasme PSD-iștilor, și totodată a subliniat că pericolul Rusiei nu trebuie subestimat, dar un parteneriat strâns între România și SUA va ajuta la învingerea provocărilor.

”România trebuie să continue lupta împotriva corupției, să creeze un mediu mai prietenos pentru afaceri, să investească îninfrastructură, sănătate și educație și să întărească administrația publică”

”Dacă voi fi confirmat, voi oferi susținerea mea pentru eforturile luptei anticorupție. (...) Mai sunt multe de făcut pentru susținerea și încurajarea instituțiilor democratice. Pericolul Rusiei care țintește destabilizarea democrațiilor din Europa, din interior și din exterior, este substanțial și nu poate fi subestimat. Sunt convins că, dacă există o conducere americană proactivă, cu asistență și prietenie, România va învinge aceste provocări”, a spus avocatul nominalizat de Donald Trump, informează g4media.ro

Totodată, Adrian Zuckerman a mai menționat că s-a născut la Bucureşti. De subliniat faptul că ambasadorul propus de Trump vorbeşte şi citeşte perfect în limba română. Familia sa a emigrat în SUA ca urmare a presiunilor din partea regimului comunist din România.