Mafia PSD face criză de apoplexie. Klaus Iohannis a desemnat un premier terifiant pentru pesediști


Mafia PSD face criză de apoplexie. Klaus Iohannis a desemnat un premier terifiant pentru pesediști

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri seară o declarație de presă în urma consultărilor cu partidele parlamentare, în cadrul căreia a anunțat că îl va desemna pe actualul ministru interimar de Finanțe, Florin Cîțu, pentru funcția de premier. 

Discursul președintelui: "Am încheiat sesiunea de consultări cu partidele parlamentare și cred că e bine să recapitulăm pe scurt de ce am ajuns iarăși la consultări și iarăși la desemnări.

Partidul Național Liberal a constituit un guvern care s-a apucat să repare lucrurile care au fost stricate. Guvernul Orban a venit cu o agendă reformatoare, a reușit în timp record să vină cu un buget pentru 2020 și s-a apucat de lucruri importante, printre care a dorit să schimbe legislația privind alegerea primarului și a consiliului local, pentru a veni mai aproape de cetățean.

Acest lucru nu a fost dorit de PSD, PSD care s-a opus vehement reformelor promovate de Guvernul Orban. A reușit la momentul respectiv, PSD, să adune o majoritate care a trecut o moțiune de cenzură prin Parlament.

După care am dorit să deblochez repede situația creată, am convocat consultări, am desemnat un prim-ministru și, surpriză neplăcută, PSD a început să tergiverseze procedurile în Parlament.

Au trecut cele 15 zile în care conform regulamentului ar fi trebuit să se facă un vot. Nu s-a votat și atunci am intrat în riscul unui blocaj total în Parlament.

Pentru a depăși acest blocaj, premierul desemnat, domnul Ludovic Orban, și-a depus mandatul și pentru astăzi deja am convocat consultări cu partidele parlamentare.

Noi nu ne dorim să blocăm România! Noi ne dorim să mergem mai departe și să rezolvăm problemele țării, să rezolvăm problemele românilor.

Așadar, după consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare, pentru a mișca lucrurile în așa fel încât să nu ne blocăm politic.

Așadar, astăzi, am decis să desemnez pentru poziția de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîțu, actualmente ministru al Finanțelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt în fața Parlamentului cu o echipă guvernamentală și cu un program de guvernare".

Amintim că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat după consultările de la Cotroceni că președintele și PNL vor prelungirea crizei politice.

"Am venit la consultări în spiritul şi litera Constituţiei. De data aceasta am luat doar act de dorinţa preşedintelui şi a PNL de a prelungi această criză", a spus Ciolacu. 

Ce a spus Ciolacu despre desemnarea lui Cîțu ca premier: "E posibil ca eu să nu mă exprim foarte bine întotdeauna, dar am spus foarte clar: cred că nici în visele cele mai rele ar fi să votez un premier... pe domnul Cîţu. (...) Nu vom vom vota niciun fel de guvern minoritar al PNL".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.