UPDATE. Manipularea cu „useriștii care fură saci cu voturi” de la Sinteza Zilei este atentat la siguranța națională! Ciolacu, Firea, Antena 3 și mafia politico-imobiliară de la Sectorul 1 încearcă să provoace haos în București în cea mai grea perioadă a pandemiei


UPDATE. Manipularea cu „useriștii care fură saci cu voturi” de la Sinteza Zilei este atentat la siguranța națională! Ciolacu, Firea, Antena 3 și mafia politico-imobiliară de la Sectorul 1 încearcă să provoace haos în București în cea mai grea perioadă a pandemiei

UPDATE: OFICIAL! BES demontează cea mai odioasă manipulare lansată vreodată de Antena 3: "Persoana care caută printre saci lucrează în cadrul Primăriei Sector 1!"

ȘTIREA INIȚIALĂ

După zile întregi de sforțări jenante, Antena 3 a lansat, în sfârșit, „bomba-bombelor”: o manipulare de manual care ar trebui să agite spiritele în tabăra PSD, să provoace proteste ale susținătorilor, să compromită procesul electoral în București și să determine reluarea alegerilor pentru Primăria Sectorului 1 și chiar pentru Primăria Generală, așa cum a solicitat în creierii nopții Gabriela Firea, președinta PSD București, pe pagina sa de Facebook. Ca urmare a manipulărilor A3, care susțineau că membri ai USR PLUS au fraudat alegerile în capitală, și a incitărilor de pe Facebook, zeci de persoane s-au adunat noaptea trecută în fața sediului Biroului Electoral Sector 1, din Piața Mureș, în condițiile în care, miercuri, numărul celor testați pozitiv cu SARS-COV-2 a sărit de 2000, iar la terapie intensivă nu mai sunt locuri.

Cei care spuneau că la Antena3 se cântă prohodul s-au grăbit. Un instrument abject de propagandă cum este această televiziune, atât de des plătită din bani publici, are nenumărate căi de a se reinventa și de a-și urmări interesele. Iar la Sectorul 1 sunt interese financiare și imobiliare uriașe.

Astfel, miercuri seară, la Sinteza Zilei au rulat fără întrerupere pe uriașul ecran din studio, în timp ce invitații comentau „siderați”, „revoltați”, „stupefiați”, „imaginile șoc” surprinse de camere video de supraveghere în care mai multe persoane intrau într-o încăpere în care se presupune că ar fi fost depozitați saci cu voturi și plecau cu unul dintre aceștia. Limbajul corporal al celor „surprinși” de camere (care cu siguranță știau că încăperea este supravegheată video) nu indică nicio secundă, prin niciun gest, că aceștia ar fi fost într-o situația infracțională sau de risc: nu sunt agitați, grăbiți și nu par să acționeze pe furiș. Ba mai mult, aprind lumina, stau adesea cu fețele către camere, fără să se ferească vreo secundă și caută cu atenție ce se presupune că i-ar interesa. Pleacă la fel de relaxați cum au intrat. Mai mult, demersul lor are loc sub supravegherea unor jandarmi, pe care Antena3 îi acuză, nici mai mult, nici mai puțin, de complicitate.

În studioul lui Mihai Gâdea, șeful indubitabil al orchestrei de propagandă și manipulare fără scrupule a diviziei de presă și linșaj a fostei Securități, „imaginile șoc” provoacă, evident, mare stupefacția și revoltă. O revoltă teatrală binecunoscută de cei care urmăresc de ani de zile la linșajele în serie executate din același studio.

„Domle, pe ăștia îi arestează cineva?!” / „Facem noi ce trebuie să facă Parchetul”, spun diverși invitați.

„Probabil au luat sacul de la o secție la care știau că au fost mai multe voturi pentru Tudorache” / „Nu sunt voturi doar pentru Sectorul 1, ci și pentru Primăria Generală a Capitalei”, spune Gâdea înțelept.

CITEȘTE ȘI: „Useristul” care „a luat sacul cu voturi” este, de fapt, omul lui Tudorache, angajat al Primăriei Sector 1. „Nici un reprezentant USR PLUS nu a pus mâna pe saci”

Prima reacția e, firește, a Gabrielei Firea, care de trei zile acuză pe toată lumea de trădare, schimonosindu-și fizionomia de răutate și furie de am ajuns să avem atacuri de panică când o auzim cloncănind, peste tot, ca o găină isterizată: „Noaptea ca hotii! Imagini socante! Frauda dovedita! Membri USR-Plus cotrobaie in sala cu sacii plini cu voturi. Si chiar iau saci si îi scot din sala. Daca organizam noi alegerile de o asemenea maniera penala, era toata lumea in strada! Lucrurile nu pot ramane asa! Trebuie informate toate organismele internationale! Alegerile trebuie repetate!!”.

Marcel Ciolacu, președintele PSD care ar putea lua lecții de limba română de la primarul neamț proaspăt ales al Timișoarei, Dominic Fritz, a compus și el o postare de grupa pregătitoare pe pagina de Facebook, solicitând același lucru ca și „găina Firea”, „anularea alegerilor”: „Iohannis girează un sistem mafiot! Iohannis, nici omologii tăi din Africa nu ar face așa ceva!!! Să vezi cum useriștii fură voturile ca-n codru, cu jandarmii la ușă, dar tu să dai vina pe alții!!!

În fapt, în fața camerelor useriștii au făcut circ și istericale, iar pe la spate fugeau în cârcă cu sacii cu voturi! INIMAGINABIL pentru o țară membră a Uniunii Europene!

Toți acești hoți trebuie arestați urgent!

Demisia VELA pentru că ți-ai pus interlopii în uniformă de jandarm să păzească hoții!

PNL este părtaș la acest furt și trebuie să răspundă pentru că Guvernul lor de incompetenți și hoți a organizat alegerile!

Vă asigur că lucrurile nu rămân așa! Toți veți ajunge la pușcărie!

Vom sesiza toate instituțiile internaționale! Europa trebuie să știe cine sunteți, hoților!!!

Alegerile au fost în mod evident fraudate și trebuie anulate!”.

Clotilde Armand, învingătoarea de la Sectorul 1 care ar putea rămâne însă fără această victorie având în vedere cârdășiile nenumărate și interesele uriașe, a explicat, miercuri noapte, într-o postare ce au surprins, de fapt, imaginile:

„Televiziunea unui turnător securist și abonată ani de zile la banii primăriei Capitalei pe vremea când PMB era condusă de fosta lui angajată difuzează imagini false despre membrii USR PLUS care ''sustrag saci cu vorturi''. Fake news!

Acele imagini sunt de la procesul de numărare și persoanele sunt observatori care asistau numărarea. Apoi, orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare și numărare al votului pe toată perioada procesului electoral. Așa spune legea. Dar dna Firea și fostul primar nu se pricep la acest proces, ei nu cunosc legea. PSD și-a trimis azi agitatori la sediul BES 1 iar acum promovează acum știri false pentru că au pierdut alegerile. Sunt doar niște loseri disperați.

PSD și-a făcut sediul electoral deasupra sediului BES 1 și acolo i-am prins în flagrant cu procese verbale în alb pregătite să măsluiască PV. Sper ca procurorii să-și facă treaba și le solicit să ne explice cum au ajuns acele imagini din arhiva BES 1 la Antena 3. De asemenea, am sesizat CNA pentru acestă emisiune de dezinformare și maipulare a opiniei publice.
Într-o țară normală dl Tudorache și dna Firea erau arestați deja. Dar niciodată nu e prea târziu”.

UPDATE. Clotilde Armand a revenit, joi dimineață, cu o postare mai amplă în care explică exact ce s-a întâmplat în sala BES1 de unde provin imaginile difuzate de Antena3 și cine sunt persoanele surprinse de camerele de supraveghere: 

Poate vreți să auziți adevărul și ce căutau colegii mei în sala BES 1:

- în imaginile prezentate publicului la A3 apare și președintele BES1, procurorul Sprîncu Nicolae;

- Președintele BES 1 a decis să fie numărate semnăturile votanților de pe listele electorale permanente, complementare și suplimentare, pentru a vedea dacă numărul acestora corespunde cu numărul semnăturilor votanților scris în Procesul Electoral;

- Președintele BES 1 ne-a invitat conform legii să mergem cu el, în calitate de candidați - observatori, pentru a ne convinge că procesul este transparent și nu se produc fraude prin manipularea sacilor;

- BES 1 era plin la acea oră. Vorbim despre ziua de luni 28 septembrie 2020, puțin după ora 24. În acea seară BES 1 s-a închis la ora 02:00 noaptea, noi plecând odată cu membri BES 1 din clădire;

- cel care caută și după ce îl găsește mânuiește acel sac este personal tehnic al BES 1. Acesta era pus de procuror să caute sacii unei secții de vot un anume Dan, șoferul lui Daniel Tudorache, angajat DGASPC Sector 1, pe timpul desfășurării activității BES1, având calitatea de personal tehnic al BES1;

- toată această manipulare ordinară orchestrată de PSD prin A3 este pentru intimidarea procurorului, președintele BES 1, care astăzi are de luat o decizie la sesizarea PSD de anulare a scrutinului (asta dacă ați urmărit declarația lui Marcel Ciolacu, în care spune că procurorul este și el implicat). Nu noi suntem vizați de acest măcel mediatic, procurorul, președinte BES 1 este cel vizat.

Dați mai departe să știe toată lumea cât de mizerabili sunt pesediștii și trompetele lor".

„Revoltații” de serviciu ai PSD, în frunte cu deja celebra videochatistă care înjură ca la ușa cortului și pare că are vocea în curs de îngroșare de la atâtea țipete, s-au adunat, noaptea trecută, în Piața Mureș, unde își are sediul Biroul Electoral al S1 și au făcut scandal, solicitând, exact, ce dorește „găina lui Pandele”: RELUAREA ALEGERILOR în București. 

Adrian Albu, supraviețuitor de la Colectiv, și membru USR PLUS, a explicat pe pagina sa de Facebook ce se întâmplă de fapt în imaginile care au rulat la Antena 3. „Aneta 3 a descoperit FRAUDA!!!

ȘOC!

Atunci când cineva intră într-o cameră întunecată APRINDE LUMINA!
BOMBĂ!!!

Atunci când cineva iese din acea cameră STINGE LUMINA!

NUCLEARĂ!

La Biroul Electoral de Circumscripție există 2 camere SEPARATE DE O UȘĂ!

Cum stau lucrurile în realitate și ce nu arată și nu spune mizeria aia de post TV?

Nu spune că în camera acea erau depozitați sacii cu voturi.

Nu spune că în camera alăturată se făcea verificarea sacilor cu voturi și a proceselor verbale , cameră în care erau peste 20 de persoane: membrii biroului și candidați din Sectorul 1, inclusiv de la PSD.

Nu spune că în imagini sunt reprezentanți de la fiecare partid care iau unul dintre saci și îl duc în camera alăturată pentru a fi verificat.

Nu spune că și camera alăturată unde se făcea verificarea era supravegheată video și de acolo nu prezintă imagini, în schimb montajul este făcut de asemenea manieră încât să sugereze că din acea cameră se iese direct la lift.

Acesta e halul în care sunt manipulați telespectatorii acelui canal de lături.

Consiliul Național al Audiovizualului mai există?

Mai are și alt rol în afara plății unor salarii grase și nejustificate?”.

Jandarmeria a transmis printr-un comunicat de presă că „încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral”: „În legătură cu imaginile apărute în spațiul public care prezintă o activitate desfășurată în data de 29 septembrie a.c. în incinta Biroului Electoral al Sectorului 1, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare. Activitățile desfășurate în interiorul încăperii nu intră în competența instituției noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfășoară activități legate de procesul electoral”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.