Minciunile Chinei comuniste. Cum se cațără pe cadavre regimul de la Beijing după ce a ascuns adevărul despre COVID-19 și a infestat întreaga planetă


  • ACP
  • Mar 30, 2020 18:43
  • 10388
Minciunile Chinei comuniste. Cum se cațără pe cadavre regimul de la Beijing după ce a ascuns adevărul despre COVID-19 și a infestat întreaga planetă

China comunistă face față din ce în ce mai greu valului de antipatie ridicat împotriva ei din cauza modului în care autoritățile de la Beijing au ascuns răspândirea coronavirusului, care, odată scăpat din mână, a produs o mega-criză planetară.  

Răspunsul întârziat la criza COVID-19 coroborat cu datele prezentate pentru presă și organismele internaționale, cosmetizate propagandistic, în stil comunist, au făcut ca multe țări să nu înțeleagă dimensiunea exactă a pericolului și astfel să rămâna vulnerabile la răspândirea violentă a pandemiei. Numai că, în presa condusă de comuniștii de la Beijing, experții chinezi pretind că datele oficiale prezentate de ei sunt sigure, complete și detaliate, iar acuzațiile venite din exterior ar fi motivate politic, de ura împotriva Chinei.

Evident, propaganda comunistă nu spune nimic despre faptul că tocmai unii dintre medicii chinezi au contestat veridicitatea datelor oficiale prezentate de Beijing. De exemplu, cel mai recent caz este cel al doctoriței Ai Fen, care a încercat să conteste datele oficiale și să tragă un semnal de alarmă internațional, dar este acum dispărută, ceea ce spune multe despre onestitatea autorităților comuniste chineze – mai multe detalii AICI.

Pe lângă asta, călcatul în strachini a continuat când autoritățile comuniste au pretins că ajută voluntar și alte țări să lupte împotriva pandemiei produse de ei. Astfel, imediat ce numărul de îmbolnăviri cu Covid-19 a scăzut în China, autoritățile de la Beijing au început să trimită în unele dintre celelalte țări afectate de pandemie transporturi de echipamente medicale (de protecție, testare și tratament) pentru care aveau surplus, iar propaganda a făcut mare caz de ce a numit ”donații” și ”ajutoare”, deși acestea reprezentau doar răspunsul la cantitățile imense de echipamente similare primite de China în ianuarie și februarie.

Podul.ro a publicat un articol în care am arătat că regimul de la Beijing nu a avut vreo inițiativă extraordinară în a ajuta alte țări, ci doar a făcut ceea ce era de presupus că trebuie să facă – și-a plătit datoriile față de parte din țările care o ajutaseră. Dar a existat un moment când, îndată ce transporturile din China au ajuns în Europa, în bună parte din presa internațională se putea citi despre ”generosul” și ”dezinteresatul” ajutor al Chinei, poveste deja dovedită ca paralelă realității.

Totul s-a agravat pentru autoritățile comuniste chineze când s-a dovedit că ceea ce au trimis în multe țări pentru lupta împotriva coronavirusului erau materiale care nu corespundeau deloc standardelor minime de siguranță și scopului pentru care ar fi trebuit produse. Testerele care au fost cumparate de Spania și Cehia nu au funcționat decât în aproximativ 30% și 20% din cazuri, iar pentru cele din Filipine înca nu se știu datele exacte, deși nici cele de acolo nu au putut fi folosite cu prea mult succes. Imediat, în fața dezastrului de imagine, propaganda comunistă a răspuns că subiectul este politizat excesiv și a acuzat halucinant că vinovați sunt chiar cei care au cumpărat și folosit testerele.

Spania a cumpărat testerele de la Shenzhen Bioeasy Biotechnology, o companie care nu era inclusă pe lista recomandată de Ministerul Comerțului din China trimisă la Madrid, iar oficialii companiei chineze au declarat că ei cred că medicii spanioli nu au urmat instrucțiunile care însoțeau kiturile de testare. În cazul Cehiei au fost acuzați tot medicii că nu au folosit corespunzător testerele, dar pe lângă asta Ambasada Chinei a trecut la ofensivă, pretinzând că presa cehă atacă nefondat produsele chinezești.

În Filipine, după ce au apărut datele care dovedeau că testerele chinezești nu sunt deloc precise, China a făcut presiuni asupra oficialilor filipinezi care, în final, și-au cerut scuze pentru acuzațiile făcute de presa care preluase datele din spitale. Concluzia unui înalt oficial chinez al ”Expert Committee of the China Association of International Trade” a fost, după cum a declarat pentru presa chineză, că ”pentru produsele complexe nu putem spune că toți importatorii știu cum să le folosească, probabil că unii dintre aceștia nu le-au folosit cum au fost instruiți”.

În ceea ce privește măștile de protecție chinezești, Olanda a semnalat că cele pe care le-a primit nu sunt corespunzătoare, având mai multe defecte pe fiecare bucată, ceea ce e o performanță în sine la un produs atât de simplu. În consecință, autoritățile olandeze au dispus retragerea celor 600.000 de măști venite din China, iar cei de la Beijing au avut de oferit explicații pentru situația creată. Evident, vinovați au fost găsiți alții. Chen Lianjie, director al Zhejiang Kanglidi Medical Articles Co a explicat pentru presă că materialul filtrant al măștilor este importat de chinezi din Elveția și Turcia, așadar vina ar trebui să aparțină producătorilor din acele țări. Mai mult, pentru producerea acestui material e nevoie de echipament nemțesc, care acum nu mai poate fi importat din cauza nevoilor interne ale Germaniei. Alte probleme ar fi că măștile ar putea fi cumpărate de la agenți nerecomandați oficial deoarece europenii și americanii ar fi scăzut standardele pentru import, iar Uniunea Europeana a permis ca produsele medicale să fie achiziționate înainte de a primi eticheta oficială ”Made in China” care le-ar atesta calitatea, după cum au explicat luni oficiali de la Camera de Comerț Internațională a Chinei.

În cazul măștilor din Olanda, oficialii chinezi nu au stabilit însă dacă acestea aveau certificatele necesare și fuseseră cumparate prin canalele recomandate. Una peste alta, chinezii spun că nu sunt vinovați sau nu sunt singurii vinovați pentru măștile necorespunzătoare – mai multe detalii AICI.

Acesta e modul de lucru al propagandei chineze, specific regimurilor comuniste, unde se crede că poți minți tot timpul pe toată lumea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.