Moțiunea de cenzură bate la ușă. Dăncilă și-a asigurat voturile parlamentarilor lui Tăriceanu cu trei posturi de secretar de stat oferite clientelei ALDE


Moțiunea de cenzură bate la ușă. Dăncilă și-a asigurat voturile parlamentarilor lui Tăriceanu cu trei posturi de secretar de stat oferite clientelei ALDE

Viorica Dăncilă și-a asigurat vineri seară voturile parlamentarilor lui Tăriceanu împotriva moțiunii de cenzură cu trei posturi de secretar de stat oferite clientelei ALDE.

Concret, Premierul Dăncilă a trimis la publicare în Monitorul Oficial, vineri seara, mai multe decizii de schimbare sau numire a unor demnitari. Printre aceștia se numără și trei secretari de stat selectați de ALDE, deși nu au mai nici o legătură cu domeniile pe care le vor administra.

Astfel, Iulian Stana, medic de profesie, a fost trimis de ALDE Arad în postul de secretar de stat la ministerul Mediului.

ALDE Gorj l-a plasat pe Marius Dumitrașcu la ministerul Energiei. O biografie a acestuia este de negăsit, presa locală scrie însă că ar fi patronul unei firme de transport și rudă cu preşedintele ALDE Gorj, Ion Iordache.

La ministerul Fondurilor Europene – unde absorbția este catastrofală – a fost trimis un inginer, Cezar Caleap, patronul unei firme de construcții. El este sprijinit de ALDE Vaslui, deși locuiește în București. Nici CV-ul lui Caleap nu poate fi găsit pe internet.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.