Florin Cîțu dezvăluie cum a calamitat PSD economia. „România a funcționat cu două bugete, după metoda Al Capone”


Florin Cîțu dezvăluie cum a calamitat PSD economia. „România a funcționat cu două bugete, după metoda Al Capone”

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a declarat că situaţia în care sunt bugetul şi economia României depăşeşte cele mai pesimiste aşteptări, arătând că economia României a fost condusă premeditat în ultimii trei ani după două bugete, pe modelul Al Capone. „Voi sesiza organele competente”, a anunțat Cîțu.

"Cam tot ce am găsit a depăşit cele mai pesimiste aşteptări ale mele.

Situaţia reală nu era cunoscută sau anticipată nici de partenerii internaţionali.

În România, în ultimii trei ani, economia a fost condusă după două bugete, cel prezentat în Parlament şi cel care nu a fost asumat nici de premier, nici de ministrul Finanţelor şi al doilea, care avea toate informaţiile reale, folosit pentru finanţarea baronilor locali.

E exact metoda folosită de Al Capone de a avea două registre, unul pentru el, altul pentru Fisc.

În ultimii trei ani, datele în buget au fost schimbate după plac

Bugetul naţional a fost transformat pentru a fi pus în slujba partidului. Nu se putea face fără artificii contabile şi fără complicitatea Comisiei de prognoză

Dragnea şi ai lui ştiau mereu că banii erau destinaţi intereselor de partid şi că nu vor ajunge la investiţii. PSD ştia că nu există bani de investiţii", a mai declarat ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.


Deficitul bugetar la sfârșitul anului se apropie de 4%, asta în condițiile în care Uniunea Europeană impune cel mult trei la sută.

Cîțu a mai  precizat că s-a uitat să vadă care este de fapt situaţia datelor reale şi că a discutat cu reprezentaţi ai Comisiei Europene şi ai organismelorfinanciare internaţionale.

”Situaţia reală nu era cunoscutăşi nu era anticipată nici de partenerii internaţionali”, a subliniat el.

”Totul a fost premeditat. În ultimii trei ani de zile au fost afectate fundamente economiei româneşti”, a conchis Florin Cîţu.

Cea mai proastă execuție bugetară din ultimii zece ani

„România este un fel de Grecia care a ajuns acum câțiva ani într-o situație foarte grea pentru că șefii ei au mințit și forurile euro, și propriii cetățeani.

Avem cea mai proastă execuție bugetară de la criză încoace. Economiștii independenți anticipau acest lucru încă din vară. Era cert că nu ne vom încadra în deficit pe final de an pentru că sunt foarte multe cheltuieli de făcut”, a precizat la Digi24 profesorul Bogdan Glăvan, consilierul pe probleme de economie al premierul Ludovic Orban.

”Cei de la Comisia europeană m-au compătimit şi s-au speriat, dar erau bucuroşi că la Bucureşti există un partener onest”,a mai spus Cîțu.
 ”OUG 114 a pus pe butuci cam şase sectoare din economie”, a apreciat Cîțu, anunțând că, în ce privește rambursările de TVA,  1 miliard de lei a fost returnat şi că proiectul este ca până la sfârşutil anului să fie dată toată suma - 4 miliarde de lei.

Ministrul a susţinut că după zece luni de zile există o datorie a CNAS către companii pentru plata concediilor medicale, fiind vorba despre ”o gaură de 1,8 miliarde de lei”.

”Preşedntele CNAS este bolnav, ironia sorţii”, a remarcat ministrul.

”Toate informaţiile pe care vi le dau sunt menţionate în acest protocol de predare-primire cu ministrul Teodorovici, pe care eu nu l-am semnat încă”, a afirmat Cîţu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.