O nouă amânare. CCR nu s-a pronunțat din nou privind sesizarea lui Iordache


O nouă amânare. CCR nu s-a pronunțat din nou privind sesizarea lui Iordache

Curtea Constituțională a României a amânat luni pentru a patra oară decizia în cazul sesizării lui Florin Iordache ce privește completurile de judecători ai ÎCCJ. 

CCR ar urma să se pronunțe pe 5 iunie.

Amintim că CCR a amânat pentru prima dată în 10 aprilie, pentru a doua zi. Şi în data de 11 aprilie pronunţarea a fost amânată pentru 19 aprilie, când a fost din nou amânată.

Florin Iordache reclamă ”refuzul explicit al ICCJ de a aplica o lege adoptată de Parlament şi substituirea în acest mod, implicit, autorităţii legiuitoare prin neconstituirea, în cadrul Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de completuri de judecată specializate pentru judecarea în primă instanţă a infracţiunilor de corupţie şi a infracţiunilor asimilate”.

Dacă CCR ar admite sesizarea lui Florin Iordache, 170 de dosare de corupție soluționate în perioada 2003-2018 vor fi dinamitate. În afară de Liviu Dragnea, pe lista celor care ar putea să scape sau nu de sentințe se află Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare cu executare, Viorel Hrebenciuc, condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare cu executare, Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare, baronul de Constanța Nicușor Constantinescu, condamnat la 5 ani de închisoare și muți alții.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.