O nouă demență a rotofeiului Kim Jong-un: Coreea de Nord, țara-lagăr a oamenilor scheletici, a lansat o ”aplicație” care ajută femeile să-și controleze... greutatea!


  • ACP
  • Mar 11, 2020 11:38
  • 6585
O nouă demență a rotofeiului Kim Jong-un: Coreea de Nord, țara-lagăr a oamenilor scheletici, a lansat o ”aplicație” care ajută femeile să-și controleze... greutatea!

În sfârșit, în mijlocul pandemiei actuale, în Coreea de Nord a fost lansată o aplicație nouă, un instrument așteptat în țara comunistă aflată și sub sancțiuni economice severe de mai mulți ani.

Comunismul înseamnă, obligatoriu, pe lângă crime la scară industrială și gulag, și lipsuri, raționalizare, foamete – am văzut asta pe pielea noastră, dar știm prea bine asta și de la celelalte țări care au avut de trăit sub jugul comunist odată cu noi.

Așa fiind, ”Compania pentru Dezvoltarea Tehnologiei Kyemyong Pyongyang” din Coreea de Nord a lansat aplicația ”Jurnalul sănătății femeii”, un program care poate ajuta sexul frumos să își controleze greutatea.

Aplicația calculează valoarea BMI (body mass index – indicele de masă corporală), numărul de calorii necesare pentru a fi în formă și execițiile fizice pentru 30 de zile. De asemenea, aplicația include și o agendă a tratamentelor medicale (unde e cazul) și o rezervare la spital, ceea ce face, conform ”presei” din Coreea de Nord, ca mulți utilizatori să fie satisfăcuți de aceasta.

Utilizatorii trebuie să își înregistreze înălțimea, greutatea, vârsta și agenda de exerciții fizice pentru a putea vedea graficele care reflectă schimbările zilnice ori săptămânale. DPRK Today, publicația nord-coreeana care a făcut cunoscută aplicația, spune și că ”indicele de masă corporală nu trebuie măsurat doar pentru menținerea unui corp frumos, dar și pentru că un indice anormal este legat, de regulă, de anumite boli și de bătrânețe, după cum au arătat mai mulți cercetători”.

”Așadar, cunoșterea Indicelui de masă corporală și eforturile pentru refacerea și susținerea unui corp frumos sunt cerințe necesare pentru menținerea sănătății”, mai spun cei de la DPRK Today. Funcția ”30 de zile de exerciți” oferă sfaturi despre exercițiile pentru brațe, abdomen și picioare, care ar trebui să ajute utilizatorii să își lucreze mușchii ”oriunde și oricând, științific, la un nivel corespunzator pentru vârsta și constituția fizică”.

În țara cu o largă majoritate de oameni subalimentați există totuși și un grup de supraponderali – familiile comuniștilor de rang înalt ori mediu, care formează câteva procente din populație. Dacă oficialii comuniști nord-coreeni trebuie să arate fizic cam ca cetățenii supuși ai partidului, familiile pot aduce la siluete cu ”Iubitul Conducator”. În fond e o dovadă de dragoste pentru el.

Singura problema ce ar putea apare ar fi să nu îi treacă prin cap rotofeiului suprem că aplicația este o aluzie la problemele lui cu greutatea, deci și cu sănătatea, și să dispara atât aplicația cât și cei care au gândit-o și promovat-o. Dar până să se întâmple asta, țara cu o majoritate de oameni scheletici arată acum, chiar și involuntar, un simț tare sumbru al umorului... – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.