Oare câți parlamentari vor proceda la fel? Presadă: "Îmi voi da demisia în ultima săptămână de mandat pentru a nu beneficia de pensia specială!"


Oare câți parlamentari vor proceda la fel? Presadă: "Îmi voi da demisia în ultima săptămână de mandat pentru a nu beneficia de pensia specială!"

Senatoarea USR Florina Presadă a anunțat luni că va intra în cursa internă a USRPLUS pentru a obține un al doilea mandat la Senat. Ceea ce trebuie subliniat este că Florina Presadă a precizat că își va da demisia din Parlament în ultima săptămână de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială.

Redăm comunicatul senatoarei:

"Am intrat în cursa internă USRPLUS pentru un nou mandat la Senat. Sunt cel mai activ senator din București și al doilea din România în plenul Senatului. Nu o spun eu, ci statisticile oficiale și presa.

În toți acești 4 ani, m-am luptat ca pentru ca legile privind administrația publică să nu fie măcelărite de hoți și de corupți în detrimentul cetățeanului. Dovadă stau sutele de amendamente depuse și lupta dusă în ședințele maraton din Comisia de Cod Administrativ și din plenul Senatului. A fost o luptă pe care am învățat-o din mers, fără momente de respiro, pe care am dus-o alături de voi. Și nu-mi pare rău, pentru asta am intrat în politică, pentru o țară normală în care primează interesul cetățeanului și nu interesele de grup sau beneficiile.

Așa cum am spus la începutul mandatului, îmi voi da demisia în ultima săptămână de mandat pentru a nu exista dubii cu privire la posibilitatea de a beneficia de pensia specială. Toți cetățenii României trebuie să fie egali în fața în legii.

Timp de patru ani în Parlament, am arătat ce înseamnă să iubești România cu ochii deschiși. Să o iubești pentru ce are bun și să acționezi pentru a îndrepta ce ne face rău. Să nu te lași descurajat, să te ridici de fiecare dată, să o iei de la capăt, să nu îți pierzi speranța. Să vezi cu ochii minții România așa cum ar putea să fie: o democrație vie, în care drepturile tuturor sunt respectate, și fiecare dintre români se bucură de șanse egale la împlinirea propriului potențial.

Au fost patru ani grei, dar au fost patru ani care ne-au unit și ne-au arătat cât de puternici putem fi împreună. Noi toți, laolaltă, am reușit să păstrăm România pe calea ei europeană. Acum e timpul să facem pasul decisiv către viitor, către acel viitor ce ne-a adus împreună, o dată cu alegerile parlamentare. De aceea, intru în cursa internă USRPLUS pentru continuarea proiectului de țară început în urmă cu patru ani și candidez pentru un nou mandat la Senat.

Prin candidatura mea, susțin viziunea noastră, a tuturor celor din USRPLUS, și anume dorința de a avea o Românie administrată corect, fără hoție. O Românie în care fiecare cetățean se bucură de drepturi egale, o Românie în care energia și resursele noastre publice se îndreaptă și către cei mai puțin norocoși, cei care au nevoie de solidaritatea noastră - victimele violenței domestice și persoanele cu dizabilități. Nu voi abandona lupta pentru eliminarea pensiilor speciale și reforma electorală! Revenirea la alegerea primarilor în două tururi rămâne una dintre cele mai importante schimbări pe care mi le asum în continuare, pentru că este o condiție esențială pentru consolidarea democrației noastre.

Mulțumesc Elenei Calistru și lui Aly Elsiddig pentru susținere.

Sper că nu v-am dezamăgit pe niciunul dintre voi, iar dacă am făcut-o, numărul meu de telefon a fost mereu la un click distanță.

Are Răzvan Exarhu o vorbă matinală: primul pe țară, al doilea pe județ. Îmi doresc un ultim mandat ca să vă demonstrez că se poate și „prima pe țară, prima pe județ.” :)

Iubește România cu ochii deschiși!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.