Oreste, apel la unitate între PNL, USR și PMP la prezidențiale: Nu irosiți votul din primul tur!

Jurnalistul Oreste Teodorescu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care îndeamnă Alianța USR-PLUS să "nu își irosească votul din primul tur" și să rămână lângă Klaus Iohannis.

În viziunea lui Oreste, procentele celor de la USR-PLUS (12,6%, potrivit barometrului Europa FM) împreună cu cele pe care le-ar strânge Iohannis (45,7%), l-ar putea da câștigător pe acesta încă din primul tur, lucru care ar echivala cu lovitură devastatoare pentru pesediști.

Redăm mesajul jurnalistului Oreste Teodorescu:

"Gând adresat cu prietenie celor raționali din USR-PLUS: nu irosiți votul din primul tur! Rămâneți lângă președintele Iohannis, adunați cele aproximativ 13 procente ale candidatului vostru cu cele aproximativ 46 % ale primului plasat în preferințele electoratului și înțelegeți ca am putea spulbera împreuna Ciuma Roșie din primul tur!

Altfel veți înregistra un eșec usturător neintrând in turul al doilea...România are nevoie de o un arc guvernamental stabil născut din alianța PNL-USR Plus și PMP! Orice alt calcul devine utopic și nu face altceva decât sa dea nesperatul balon de oxigen PSD-ului și anexei sale Pro România! Și deși, înțeleg ca nu aveți o relație prea buna cu Dumnezeu, sper din toată inima să vă lumineze mințile și sa decideți ce este mai bine pentru o Românie normală!".