Partenerii de afaceri ai lui Dragnea Jr., contract de 1,3 milioane de euro cu CJ Tulcea, condus de baronul PSD Horia Teodorescu

Firma partenerilor de afaceri a lui Dragnea Jr., Europrotect Security, a încheiat un contract pentru 2 ani pentru a păzi 15 imobile ale Consiliului Județean Tulcea, în valoare de 6,4 milioane de lei, adică 1,3 milioane de euro, potrivit SEAP (portalul guvenamental de transparenţă în achiziţii publice www.e-licitatie.ro), arată G4Media. 

Conform sursei citate, contractul a fost încheiat pe 26 martie 2019 și privește servicii de pază și „monitorizare a sistemelor de alarmă”. Totodată, contractul a fost atribuit prin licitație deschisă după ce au participat 11 firme, însă doar Europrotect Security a răspuns cerințelor Consiliului Județean Tulcea, condus de baronul PSD Horia Teodorescu.

Firma Europrotect Security este deținută de către Cristian Baicu, fiind acționar unic. Acesta a fost partener de afaceri într-o altă firmă cu fostul șofer a lui Liviu Dragnea, Mădălin Ioniță. 

Totodată, Mădălin Ioniță a fost asociat anterior în alte companii cu Ștefan Dragnea, fiul fostului lider PSD. 

Contractul dintre Europrotect şi CJ Tulcea a fost contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestațiilor (CNSC) şi la Curtea de Apel Constanţa de către firma Romold Security din Vaslui pe motiv că Europrotect nu şi-a îndeplinit corespunzător un contract din 2015 cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti.

CITIȚI AICI MATERIALUL INTEGRAL