Planul murdar al PSD de sabotare a miniștrilor propuși. Social-democraților li s-a transmis deja ce liberali să respingă la comisii


Planul murdar al PSD de sabotare a miniștrilor propuși. Social-democraților li s-a transmis deja ce liberali să respingă la comisii

La Parlament a început, marți dimineață, audierea miniștrilor propuși de către premierul desemnat Ludovic Orban în comisiile de specialitate.

Primul audiat este Ioan Marcel Boloș, propunerea pentru Ministerul Fondurilor Europene, care nu este membru PNL. Fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost director în Primăria Oradea, unde a înfiinţat direcţia care scrie şi coordonează proiectele europene, Boloş este un apropiat al primarului din Oradea, Ilie Bolojan. Boloş este, totodată, profesor al Universităţii din Oradea, unde le predă studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Economice, şi este preot misionar.

Potrivit digi24.ro, la audierile de marți și miercuri, parlamentarii PSD vor face tot posbilul să respingă la vot măcar un ministru propus în Guvernul Orban: „Să arătăm că suntem puternici și avem majoritate”, au susținut parlamentarii partidului în ședința de grup, conform unor surse.

Printre cei vizați la audierile din comisie se numără ministrul propus pentru Finanțe, Florin Cîțu și ministrul propus pentru portofoliul de la Sănătate, Victor Costache. „Facem gălăgie la cel de la Sănătate că are probleme cu justiția”, li s-a transmis parlamentarilor PSD, în ședința de luni.

Doi miniștri propuși de Ludovic Orban vor fi acceptați de PSD, este vorba de ministrul propus pentru Externe, Bogdan Aurescu și de propunerea pentru Ministerul Apărării, Nicolae Ciucă. Aceștia vor trece fără probleme de audierile din comisie pentru că „sunt profesionisti si nu ne putem lega de ei”.

Un prim pas către întârzirea instalării guvernului Orban la Palatul Victoria a fost făcut deja ieri, când Birourile permanente reunite ale Parlamentului, unde PSD are majoritate, au decis ca votul de învestire sa fie dat luni, peste o saptamana. Premierul desemnat Ludovic Orban si-ar fi dorit ca marți (azi) să se faca audierile miniștrilor in comisiile de specialitate, iar miercuri sa aiba loc votul de investire. Propunerea sa, prezentata in Parlament, nu a fost însa acceptata de BPR.

 CITEȘTE ȘI: Strategia murdară a Vioricăi Dăncilă Venin de a întârzia instalarea cabinetului Orban: audierile miniștrilor vor dura săptămâni. La Grindeanu s-au terminat în ȘASE ore

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.