Președintele manevrat de Rusia, opulentul socialist Dodon, protejat de Procuratura Anticorupție: de ce nu sunt anchetate finanțările rusești pentru PSRM?


Președintele manevrat de Rusia, opulentul socialist Dodon, protejat de Procuratura Anticorupție: de ce nu sunt anchetate finanțările rusești pentru PSRM?

Deputat ACUM și fost ambasador al Republicii Moldova la București, Iurie Reniță avertizează, pe Facebook, că odată cu prăbușirea Guvernului Maia Sandu și instalarea noului executiv socialist (păpușat direct de la Moscova), Procuratura Anticorupție s-a relaxat cu privire la Dosarul ”Bahamas”, care investighează dubioasele finanțări rusești pompate, prin intermediul unei caracatițe de offshoruri, în buzunarele opulentului pro-rus Igor Dodon, personaj care în prezent a devenit mai puternic ca niciodată.

Podul.ro că prezintă semnalul de alarmă tras de Iurie Reniță:

”Se îndepărtează Procuratura Anticorupție de Bahamas și de PSRM?

Ultimele declarații ale domnului Viorel Morari, șef al Procuraturii Anticorupție (PA), privind motivele adevărate de suspendare din funcția deținută, odată cu avansarea investigațiilor de finanțare ilicită a PSRM și a campaniei prezidențiale din 2016, denotă că <informalul> Dodon a conștientizat perfect pericolul inevitabil ce-l afectează. Cu atât mai mult cu cât urma să fie solicitată ridicarea imunității unor deputați socialiști implicați în această fraudă electorală. A recunoscut-o chiar procurorul V. Morari, care a solicitat de la Inspectoratul Fiscal informații privind finanțarea din exterior a PSRM, mai exact informații referitor la declarațiile unor persoane publice care au beneficiat de împrumuturi, acesta fiind unul din pașii la care s-a ajuns în investigarea dosarului <Bahamas>.

Cumva ar fi vorba de consăteanul lui Dodon, deputatul socialist Corneliu Furculiță, proprietarul întreprinderii Exclusiv Media SRL, și de alt deputat, tot socialist, Petru Burduja, directorul executiv de la aceeași societate?

Îi sugerez respectuos domnului procuror Viorel Morari să nu cedeze, să spună adevărul până la capăt, atât de necesar nu doar în politica, ci și în justiție. Multă verticalitate, consecvență și mult adevăr despre minciuna din justiție, domnule procuror!

P.S. Voi trimite o nouă interpelare procurorului general Alexandru Stoianoglo să mă informeze în ce stadiu de examinare este, în prezent, după înlăturarea procurorului V. Morari, dosarul cu finanțările PSRM și a campaniei prezidențiale a lui Dodon din exotica țară Bahamas, atât de dragă și apropiată pentru socialiștii moldoveni”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.