Primar PNL, sex cu două minore chiar în sediul primăriei. O fată fusese răpită de la școală cu câteva ore înainte să fie vândută edilului


Primar PNL, sex cu două minore chiar în sediul primăriei. O fată fusese răpită de la școală cu câteva ore înainte să fie vândută edilului

Primarul PNL al comunei ieșene Mogoșești Siret, Damian Butnariu, a dat o declarație în calitate de martor într-un dosar penal de trafic de minori, în care a recunoscut că a făcut sex cu două fete traficate, chiar în sediul primăriei.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, Damian Butnariu a întreţinut „raporturi sexuale normale şi orale“ cu cele două fete de 17 ani, victime ale unei reţele de trafic de minori din zona Paşcaniului. Una dintre ele fusese răpită de la şcoală chiar cu câteva ore înainte de a fi vândută primarului.  Procesul proxeneţilor care îi serveau copile edilului urmează să se reia la Curtea de Apel Iaşi . ”Peştele“-furnizor al primarului a primit 15 ani de închisoare în primă instanţă.

Numele lui Damian Butnariu a ajuns în scriptele poliţiştilor de la Paşcani, pentru prima dată, în 2007. Atunci, o fată de 17 ani, pe nume Diana, între timp căsătorită, a formulat o plângere împotriva proxenetului Adrian Buduroi, pe care îl acuza că a răpit-o, atât pe ea, cât şi pe sora sa. Concret, în toamna anului 2007, Adrian Buduroi a aşteptat-o pe Diana să iasă de la şcoală şi a ameninţat-o că o va omorî dacă nu va urca în maşina sa. Acolo, se mai afla o copilă de 17 ani, şi un alt bărbat. Buduroi a dus fetele în Mogoşeşti-Siret, mai exact în sediul Primăriei, „unde le-au obligat să întreţină raporturi sexuale normale şi orale cu martorul Butnariu Damian“. „Martorul Butnariu Damian a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei cu numita B.G.A. şi cu persoana vătămată M.D.I., care i-au fost aduse de către inculpatul Buduroi Adrian, plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei“, precizează judecătorii de la Tribunal, în motivarea sentinţei de pe 31 mai 2019.

Între timp, Damian Butnariu a anunţat public că a cerut autosuspendarea din funcţia de membru al PNL Iaşi. Surse liberale au precizat pentru adevărul.ro că acestuia îi va fi retras sprijinul politic în perioada următoare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.