Pro România dinamitează șansele Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Țuțuianu: "Ponta a zis că își va asuma candidatura dacă va fi nevoie!"


Pro România dinamitează șansele Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Țuțuianu: "Ponta a zis că își va asuma candidatura dacă va fi nevoie!"

Vicepreședintele Pro România, Adrian Țuțuianu, a declarat joi la Digi24 că Pro România va crea o surpriză în cursa către Primăria Capitalei, nefiind luată în calcul susținerea Gabrielei Firea pentru al doilea mandat. În acest sens, Țuțuianu a precizat că Pro România discută cu mai multe personalități, iar în cazul în care nu se vor finaliza negocierile cu succes, președintele partidului, Victor Ponta, va candida pentru postul de primar al Capitalei. Totodată, Țuțuianu a mai spus că scopul Pro România e să ia 15% la alegerile locale. 

Țuțuianu: "Eu cred că vom crea o surpriză. La momentul acesta nu există o alianță Pro România-PSD pentru București. Ce a anunțat Ciolacu ieri nu are temei, au fost discuții, dar care nu s-au materializat. Eu cred că vom avea o soluție foarte bună. Discutăm cu personalități importante, iar dacă lucrurile nu vor ieși așa cum ne-am dori noi, ultima variantă pe care eu o cred posibilă este Victor Ponta, ceea ce ar crea un avantaj mare partidului nostru pentru că toată lumea va fi atentă pe competiția de la Capitală. Ponta e un lider politic puternic și cred că lucrurile se vor schimba dacă întră în această competiție. Majoritatea dintre noi (din Pro România) credem că o intrare în competiție a lui Ponta pentru Capitală e extrem de benefică pentru partid, repet, dacă nu găsim o personalitate așa cum ne dorim noi ca să facem un scor foarte bun cu 2 cifre. Obiectivul nostru e ca Pro România să se ducă spre 15% la aceste alegeri locale.

Victor Ponta a spus că dacă va fi nevoie și nu găsim o soluție foarte bună cu cei care discutăm își va asuma această candidatură. Ne vom hotărî până la finalul acestei luni. Ponta nu are nevoie să fie anunțat cu foarte mult timp înainte, pentru că se bucură de încrederea românilor".

O intrare separată a PSD și Pro România în cursa pentru Primăria Capitalei îi va diminua vertiginos șansele Gabrielei Firea în fața lui Nicușor Dan. Amintim că ultimul sondaj privind cursa electorală pentru fotoliul de edil al Bucureștiului a arătat faptul că Nicușor Dan, candidatul dreptei unite, ar primi 54,5% din voturile bucureștenilor, în timp ce Firea doar 45,6%, dar asta în condițiile în care primul candidat menționat ar beneficia până la final de susținerea PNL-USR-PLUS-PMP, iar candidata PSD de susținerea Pro România și ALDE. În situația în care Firea nu ar beneficia de susținerea Pro România, așa cum a anunțat Țuțuianu, atunci șansele ei sunt extrem de mici în bătălia pentru PMB. (consultați AICI ultimul sondaj)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.