Pro România se face praf: Cei 7 parlamentari care au votat Guvernul Orban, dați afară din partid. Alți șefi de organizații vor să demisioneze


Pro România se face praf: Cei 7 parlamentari care au votat Guvernul Orban, dați afară din partid. Alți șefi de organizații vor să demisioneze

Se alege praful de partidul lui Victor Ponta. Amenințați cu excluderile de către acesta din urmă, prim vicepreședinții Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu ar urma să demisioneze împreună cu o parte dintre șefii de organizații.

Prim vicepreședinții Pro România Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu și deputații Georgian Pop, Emilia Meiroșu, Mircea Baniaș, Liviu Balint și Florea Damian au votat în urmă cu o zi, în Parlament, Guvernul Orban. Surse politice de la vârful partidului au declarat pentru hotnews.ro că "există mai mulți lideri de organizații care nu sunt de acord cu modul în care Victor Ponta a condus partidul în ultima perioadă și urmează să-și anunțe demisiile în următoarele zile. Cei șapte care au votat învestirea Guvernului Orban nu așteaptă să fie excluși din partid și își vor anunța demisiile de onoare".

Liderul Pro România Olt, Dan Silvian, este primul care a anunțat public că părăsește partidul. Acesta a scris pe pagina sa de socializare că a fost eliminat din grupul de Whatsapp al coordonatorilor județeni Pro România fără nicio explicație și că astfel "pune stop activității în Pro România".

Ulterior, Biroul Executiv al Pro România a decis ca „toți deputații care au acționat în afara deciziilor luate în interiorul partidului și au votat pentru învestirea Guvernului Orban” să fie revocați din funcțiile de coordonatori județeni și să li se retragă sprijinul politic pentru toate funcțiile pe care le dețin în cadrul Parlamentului, potrivit unui anunt al partidului. De asemenea, vicepreședinții și prim-vicepreședinții care sunt în această situație vor fi suspendați din partid.

„Integritatea morală este una dintre valorile pe care toți membrii Pro România trebuie să și le însușească, deoarece acest partid a fost gândit ca o alternativă serioasă și credibilă la metehnele vechii clase politice. Din aceste considerente, decizia de sancționare a celor șapte deputați vine ca o consecință firească a pierderii încrederii cu care au fost învestiți de către toți colegii noștri. Pro România va rămâne în opoziție și va continua să își respecte electoratul prin susținerea politicilor și valorilor de centru stânga europene”, a mai transmis formațiunea.

Amintim că astăzi au avut loc mai multe contre între Tudose și Ponta. Concret, Mihai Tudose i-a cerut demisia lui Ponta de la șefia partidului după ce acesta a amenințat cu excluderea tuturor celor care au votat în Parlament pentru învestirea guvernului. Uletrior,  Ponta i-a răspuns lui Tudose, spunându-i:"Îi urez succes dlui Tudose la PNL / noi ne vedem de Pro România". În fine, Tudose i-a răspuns la rândul său: „Rămân la PRO. Pleacă tu!”.

Citește mai multe aici: Război în PSD II: Mihai Tudose îi cere demisia lui Ponta de la șefia partidului

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.