Rareș Bogdan ar putea deveni premier dacă Iohannis câștigă un al doilea mandat. „Un nou Crin, găunos, veleitar, ceva mai bolovănos că exprimare, dar din același aluat numit făcătură, moneda falsă, fatuitate, vacuitate”


Rareș Bogdan ar putea deveni premier dacă Iohannis câștigă un al doilea mandat. „Un nou Crin, găunos, veleitar, ceva mai bolovănos că exprimare, dar din același aluat numit făcătură, moneda falsă, fatuitate, vacuitate”

Ceas scump, costum de lux, manichiură impecabilă, bronz pronunțat, după unele păreri de la tub, gesturi teatrale, mimică exagerată de actor de vodevil, discurs populist, centrat pe propria persoană sau pe măsuri cu priză la public. Rareș Bogdan, europarlamentar. Deși încă îi e dor de măsuța lui modestă de la Realitatea falimentară a analistului Kuzmin Gușă și necrofagului Tavi Hoandră, fostul jurnalist face pași importanți în politica mare. La București a fost ales cu o largă majoritate prim vicepreședinte al liberalilor, iar la Bruxelles îl recunosc oamenii care păzesc Parlamentul European și-l salută ca pe un superstar.

”Vă mulțumesc pentru că m-ați primit în familia voastră și mi-ați arătat ce înseamnă dragostea, ce înseamnă să lupți. Vă rog să nu-i primiți în partidul nostru pe niciun ales local al PSD. Îi vom zdrobi. Sunt dezorientați (…) Am venit să nu mai plec. Am venit pentru că acum eu să fiu alături de dumneavoastră în campania de la prezidențiale, de la locale și apoi la parlamentare pentru că asta înseamnă o familie.
Vom câștiga! Dacă vă inspir încredere, acordați-mi și votul și nu uitați: Klaus Iohannis, președinte pentru al doilea mandat”, a declarat Rareș Bogdan după ce a fost ales cu 98% al doilea om în PNL.

El a povestit apoi la Digi24 că a rămas uimit să vadă că la Parlamentul European îl salutau la prima oră oamenii de la pază, mulți recunoscându-l.

„Eu cred că putreziciunea, legăturile clientelare,  lipsa de performanță inclusiv datorită (corect: din cauza, n.red) pensionării unor oameni foarte valoroși la 41-43 de ani este atât de canceroasă în anumite județe încât dacă nu desființezi și nu reînființezi și...probabil 60% vor fi tot aceiași angajați. La Parlamentul european, domnule Prelipceanu, veți vedea, când veți ajunge acolo, că vă vor recunoaște oamenii...eu am rămas uimit prima dată...fiind și adormit la 8 și ceva dimineața când mergem în Parlament, mă salutau oamenii de la pază. Domnule, am înțeles în România, dar în Parlamentul European?! Și am aflat: 46% din toți cei care asigură paza PE, inclusiv întreaga garnitură care asigură paza președintelui PE, e asigurată de români. Și am întrebat, domnilor, de unde sunteți? Foști lucrători în Ministerul de Interne, servicii de informații, SPP, Jandarmerie, care s-au pensionat la 41-47 de ani, în plină forță și lucrează acolo. Ei sunt cazurile fericite care au riscat, care fac performanță...dar gândiți-vă că mulți nu au ales calea asta, ci lucrează în poliții locale sau în alte structuri, adică s-au pensionat la 42 de ani și lucrează tot la stat. Asta trebuie interzis prin lege. Dacă primești pensie de la stat, nu mai ai dreptul să și primești salariu tot de la stat în același domeniu din care te-ai pensionat”, a declarat Rareș Bogdan în emisiunea moderată de Cosmin Prelipceanu la digi24.

Politologul american de origine română Vladimir Tismăneanu a postat pe Facebook câteva amănunte esențiale din trecutul și apucăturile de uselist ale lui RB: „Schelete în dulap: Domnu' Rareș a fost uns azi lidero maximo în PNL. Un nou El Crin, găunos, veleitar, ceva mai bolovănos că exprimare, dar din același aluat numit făcătură, moneda falsă, fatuitate, vacuitate. Domnu' Rareș a sprijiinit porcăriile guvernului uselist, a participat cu pervers zel la macularea și distrugerea ICR și IICCMER. Chiar dacă Dan Barna s-a exprimat regretabil într-un recent interviu, e bine să știm că Barna la Cotroceni înseamnă Cioloș la Palatul Victoria. Iohannis la Cotroceni înseamnă, foarte probabil, domnu' Rareș premier. Cu un dulap care va scârțai până ne va distruge timpanele. Respect opiniile celor care își pun speranțele în PNL. Cunosc persoane pe care le prețuiesc în acel partid. Domnu' Rareș nu face parte dintre acestea. Iar USR/PLUS nu are, din câte știu, asemenea schelete în dulap. Ceea ce, pentru mine unul, contează. Legitimă dorința de a scapă de PSD nu este un argument pentru ignorarea evidențelor...”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.