Rareș Bogdan taxează dur josnicia Olguței: "Vom depune plângere! Poți scoate un om din PRM, dar nu poți scoate PRM din om!"


Rareș Bogdan taxează dur josnicia Olguței: "Vom depune plângere! Poți scoate un om din PRM, dar nu poți scoate PRM din om!"

PSD, prin fosta peremistă Olguța Vasilescu, a reluat atacurile de o abjecție înfiorătoare la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, precizând că acesta "se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare".

CITIȚI ȘI: Sinistra ex-peremistă Olguța Vasilescu, pusă la zid de Răzvan Gheorghe, Elena Calistru și Silviu Sergiu pentru abjecția debitată despre Iohannis

În acest context, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat la Digi24 că PNL va face plângere penală. Mai mult, liberalul a atras atenția că "astfel de afirmaţii creează o problemă la nivelul statului român cu cel german".

"Cei din PSD încearcă să activeze frica în rândul alegătorilor şi atunci folosesc această retorică periculoasă, îl prezintă pe preşedinte ca pe un om care va face rău oamenilor", a mai subliniat Rareș Bogdan.

Redăm declarația liberalului Rareș Bogdan:

"Poţi scoate un om din PRM, dar nu poţi scoate PRM din om. PRM (partidul care a propulsat-o în politică – n.r.) este cunoscut ca partid cu poziţii xenofobe. Din când în când revine la retorica aceea care a făcut-o cunsocută în România. (...)

Cei din PSD încearcă să activeze frica în rândul alegătorilor şi atunci folosesc această retorică periculoasă, îl prezintă pe preşedinte ca pe un om care va face rău oamenilor.

E o neînţelegere a ceea ce înseamnă această ţară România există ca naţiune, pentru că în interiorul acestui popor minunat sunt etnici care au adus prin contribuţia lor un plus României.

Olguţa Vasilescu nu înţelege sau se face că nu înţelege sau încearcă să presare frica, ura, printre votanţi pentru a-i radicaliza şi ostiliza. (...)

Vom depune plângere. Vorbim de un etnic german votat de patru ori de sibieni, de români acum 5 ani, în urmă cu o săptămână de 3,7 milioane de români, recunoscut de acest popor. Nu poţi să vii la nesfârşit să strecori ura de rasă într-o societate care trebuie să se europenizeze.

Nu e prima dată când folosesc ideea de etnic german, etnic sas în încercarea de a-l poziţiona într-o istorie care a trecut de 75 de ani – o altă epocă, o altă zonă din Europa.

Astfel de afirmaţii creează o problemă la nivelul statului român cu cel german. Sunt convins că ambasadorul Germaniei va reacţiona.

E o bătaie de joc pe care o aduce şi comunităţii evreieşti, care a trecut printr-o tragedie cumplită".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.