VIDEO. Revoluție la Caracal. Oameni furioși au aruncat cu obiecte în mașinile poliției incompetente, cerând dreptate pentru fetele ucise


VIDEO. Revoluție la Caracal. Oameni furioși au aruncat cu obiecte în mașinile poliției incompetente, cerând dreptate pentru fetele ucise

Sute de persoane au avut un acces de furie spontană în momentul în care mai multe mașini de poliție au părăsit perimetrul în care se află casa teribilului criminal din Caracal, bănuit că a ucis cel puțin două adolescente pe care le-a sechestrat și violat. Ultima dintre victime, Alexandra Măceșanu, dintr-o comună aflată la opt kilometri de Caracal, a reușit să sune la poliție și să dea indicii despre ce i se întâmplă și locul în care se află, însă intervenția autorităților s-a produs inexplicabil de lent, iar tânăra a fost ucisă.

Revolta oamenilor din Caracal de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă a fost provocată tocmai de această situație. Oamenii au adus cu ei coli albe pe care au scris „Nepăsarea voastră ucide vieți” și „Dreptate pentru Alexandra”.

Suspectul - Gheorghe Dincă - a fost scos abia, vineri seara, din curtea în care le-a măcelărit pe adolescente.

Autospeciala Poliției în care se afla suspectul era încercuită de jandarmi, care au făcut un culoar printre sutele de oameni care protestează în stradă, în fața locuinței suspectului, relatează Mediafax.

Gheorghe Dincă va fi condus, vineri noaptea, la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, după ce a rămas în casă, în timpul cercetărilor, timp de aproape 18 ore.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Suspectul, Gheorghe Dincă, este tată a trei copii și de mai mulți ani era divorțat. Vecinii s-au arătat surprinși de faptele sale abominabile, spunând că îl cunosc de o viață și n-ar fi crezut vreo clipă că este capabil de asemenea atrocități chiar dacă mai aducea femei cu mașina în urișa curte în care s-au petrecut grozăviile. În casa lui Dincă a fost găsit un bidon cu resturi umane și bijuterii în special inele, care i-ar fi aparținut Alexandrei.

LIVE cu revolta din Caracal găsiți AICI și AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.