Roman anunță că a depus un proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari care ține cont de obiecțiile CCR. Ce nemulțumiri are USR


Roman anunță că a depus un proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari care ține cont de obiecțiile CCR. Ce nemulțumiri are USR

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a depus luni un proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, despre care a precizat că ia în considerare toate obiecțiile aduse de CCR de-a lungul timpului.

Totodată, liberalul a spus că sunt 768 de foști parlamentari care beneficiază de pensie specială, iar suma totală care se risipește de la buget este echivalentă cu 3268 de pensii medii ale românilor de rând

Comunicatul PNL: "ℹ️ Florin Roman, liderul deputaților #PNL, a depus un proiect de lege conform căruia parlamentarii ar urma să nu mai beneficieze de indemnizaţia pentru limită de vârstă.

ℹ️ Proiectul vizează abrogarea articolelor din Statutul deputaților și senatorilor care permit foștilor parlamentari să beneficieze de pensii speciale.

Florin Roman: ”În calitate de lider de grup, am depus in numele deputaților PNL, un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Proiectul nostru de lege cuprinde toate observaţiile emise de Curtea Constituţională pe acest subiect.

Am anunțat depunerea acestui proiect de lege imediat după ce CCR a declarat neconostituțională legea PNL privind anularea tuturor pensiilor speciale. Pentru a parcurge toate etapele parlamentare, PNL a introdus și un amendament la OUG 29/2020, privind impozitarea cu peste 90% a pensiilor speciale.

Solicităm tuturor partidelor politice, inclusiv PSD, partidul care a inventat pensiile speciale în România, să țină cont de vocea românilor și să voteze proiectul PNL de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari!”

❗ Un număr de 768 de foști senatori și deputați sunt beneficiari de pensii speciale în valoare de 53 de milioane de lei anual.

❗ Cuprinse între 2.800 de lei (pentru un mandat incomplet de doar 28 de luni) și 12.000 de lei (pentru 3 mandate sau mai multe), cele 768 de pensii speciale ale parlamentarilor costă cât 3.268 de pensii medii ale românilor de rând".

În acest context, președintele USR, Dan Barna, a acuzat că PNL este autorul unui "bambilici legislativ" prin proiectul depus astăzi în Parlament, întrucât există deja o inițiativă legislativă depusă de Uniunea Salvați România privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Ciolacu a făcut atac de panică când i s-a cerut să dea curs eliminării pensiilor speciale pentru parlamentari. Reacția deputatului USR

Barna, pe Facebook: "Nu mai departe de săptămâna trecută am cerut încă o dată Parlamentului să pună pe ordinea de zi problema pensiilor speciale. Nu s-a dorit acest lucru. Astăzi, PNL vine şi propune un proiect de lege nou, care să rezolve această problemă. Proiect de lege există de multă vreme şi e depus de USR. Ceea ce se întâmplă acum e doar un bambilici legislativ, care urmăreşte să reia un traseu prin Parlament deja parcurs în bună măsură. Pe scurt, PNL vrea o amânare. Domnilor de la PSD şi PNL, vreţi să îi ascultaţi pe români şi să eliminaţi pensiile speciale? Convocaţi mâine plen reunit şi votaţi proiectul care există deja. Românii vor dreptate, nu joacă de-a demagogia şi legiferarea".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.