Românii din Australia explică de ce incendiile de anul acesta sunt mai grave decât cele anterioare. „Sunt de 24 de ani aici și nu-mi aduc aminte să fi fost o vară fără focuri. Natura se reface foarte repede, după câteva luni, nici nu mai vezi pe unde a fost focul”


Românii din Australia explică de ce incendiile de anul acesta sunt mai grave decât cele anterioare. „Sunt de 24 de ani aici și nu-mi aduc aminte să fi fost o vară fără focuri. Natura se reface foarte repede, după câteva luni, nici nu mai vezi pe unde a fost focul”

Dezastrul natural din Australia, unde 24 de oameni au murit din pricina incendiilor de vegetație, iar pompierii care luptă cu flăcările, disperați și epuizați, au cerut public demisia premierului Scott Morrison, acuzându-l că este incapabil să gestioneze calamitatea, este descris dintr-o perspectivă mai puțin alarmistă de mai mulți români stabiliți acolo. Daniel Andronescu, din Melbourne, spune că de vină pentru situația de anul acesta, ceva mai gravă decât în anii precedenți, sunt și ecologiștii care ar fi promovat o lege privind interzicerea arderilor controlate, ceea ce a determinat o întețire a focurilor.

Redăm mai jos mesajul postat de domnul Andronescu pe pagina sa de facebook:

„Dragi prieteni români buni și grijulii!

Vreau să va mulțumesc din suflet pentru toate mesajele private primite de sărbători și în special mesajele private legate de situația actuală din Australia! Va asigur că sunt bine sănătos împreună cu toată familia! Din fericire focul este la o distanță destul de mare de zona unde locuiesc!

Acum aș vrea să va relatez adevărul sau mai bine spus, cum văd eu situația, despre ce este aici;

1. Focurile pe timp de vara fac parte din normalitatea australiană! Sunt de 24 de ani aici și nu-mi aduc aminte să fi fost o vara fără focuri! Casele sunt asigurate, iar dacă ai șansă să vină focul pe proprietatea ta, te sui frumușel în mașină și fugi din calea lui, mergi la prieteni, rude etc. Firmele care ai asigurată proprietatea, îți fac casa la loc și te despăgubesc în cazul pierderilor de bunuri, deci, așa lucrează în Australia. Natură se reface foarte repede, după câteva luni, nici nu mai vezi pe unde a fost focul, pentru că practic, arde doar iarbă și frunzele copacilor care conțin alcool, arborele în sine nu arde, ba chiar se regenerează, emanând și mai mult oxigen! Expunerea mediatică, face să pară că o "apocalipsa", dar în realitate așa trebuie să fie și repet, dacă vine spre ține, lași tot și fugi, pentru că încă nu să inventat vreo tehnologie să se pună cu Mama Natură, omul devine neputincios în față naturii și așa trebuie să fie.
2. S-a vehiculat în media, că au murit peste 500 milioane de animale!! Sincer eu sunt sceptic la acest număr, nu cred că cineva în flăcările alea a stat să numere animalele arse! Că arată rău în poze, este clar că îți rupe inima când vezi pozele...! Grav este că în fiecare zi mor mii de Kanguri, ursuleți Koala, vulpi și tot felul de animale pe autostrăzile din Australia, lovite de tiruri sau mașini și nu se vede, pe alea nu le mai numără nimeni!

3. Mai rău este că sunt victime umane dar și aici se poate discuta, de regulă cei care au murit sunt cei care nu au vrut să plece, crezând că pot ține piept naturii...practic au fost avertizați, Dumnezeu să-i ierte!
Este extrem de dureros dar așa este în Australia, riscuri există peste tot în lume, inundații, focuri, vulcani, thunami, cutremure sau atacuri teroriste și războaie.
Australia este o țară bogată și nu cred, că are nevoie de vreun ajutor, așa că nu picați în cursele creeate pe internet să faceți donații, pierdeți banii pentru că sunt destui șacalii care se folosesc de astfel de situații pentru un profit.

Va rog să nu mai postați poze cu cerbi care au cornele în flăcări, în Australia nu există astfel de cerbi, deci sunt poze făcute să pare că o adevărată Apocalipsa!  :) ! Stați liniștiți că o să vine și Apocalipsa, iar ce se întâmplă acum în Australia, e departe de a se numi "Apocalipsa". Media împreună cu cei fără credință, vor să va țină într-o stare de frică și de stres. NU arde Australia, ard pădurile din parcul național în zona Adelaide, adică în Statul Australia de Sud, ard pădurile din parcul național din Statul Victoria, adică Sud Est, mai mult spre Est, că aici stau și eu iar focul este la 150km de mine și ard pădurile din parcul național de la granița statului Victoria și statului New South Wales! NU arde Melbourne, NU arde Adelaide, Nu arde Sydney că și orașe, sunt focuri de vegetație! În Nord nu arde, în West nu arde, în Nord Est nu arde, așa că pozele care se plimbă pe FB sunt minciuni.
Cetățenii Australiei sunt optimiști și cel mai important, ne ajutăm între noi, fără limite...viață ne-a învățat așa.

Repet; ce se întâmplă acum în Australia, se întâmplă în fiecare an pe timp de vara, iar dacă anul asta e mai "altoit" focul, este pentru că partidul ecologiștilor a dat o lege să nu se mai dea foc controlat în anotimpul umed, doar așa se curată și se reface vegetația! Au fost avertizați de repercusiuni și după cum vedeți să întâmplat dezastrul. Dacă vegetația era arsă controlat, acum era mult mai ușor de controlat focul....o să-și ia pumni în cap la alegerile care urmează, asta sigur.
Cam atât despre mine și Australia! Încă odată va mulțumesc din suflet pentru grijă față de mine și familia mea și la rândul meu va doresc tuturor multă sănătate și numai bine, vouă și familiilor voastre! Nu uitați să fiți buni, iubitori și iertatori în fiecare zii, doar așa Dumnezeu ne apară de tot ce este rău și rugați-va și multumitii LUI pentru tot.

Cu respect Daniel Andronescu”

O altă româncă stabilită în Australia, Gabriela Harper, spune și ea ceva aproape identic – privind arderile controlate și faptul că acestea, din motive politice, nu au mai avut loc în ultimii ani -  într-un comentariu pe Facebook pe care îl redăm în imaginea alăturată: „Nu e prima dată când trecem prin focuri și secetă. În definitiv, Australia e 80% deșert...ne vom reveni, natura își va reveni”.

CITEȘTE ȘI: Plouă în Australia. Previziunile sunt însă terifiante. Două incendii uriașe s-ar putea uni, creând o catastrofală „mega vâlvătaie”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.