Scandalos! Dovada că Dăncilă șantajează parlamentarii PSD în contextul moțiunii de cenzură


Scandalos! Dovada că Dăncilă șantajează parlamentarii PSD în contextul moțiunii de cenzură

Dăncilă a trecut la o strategie de cumpărare a loialității parlamentarilor în contextul votului pe moțiunea de cenzură. Concret, aceasta împreună cu ministrul Daniel Suciu, de la Dezvoltare, încearcă să-i momească pe parlamentarii PSD cu bani proveniți din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), potrivit newsweek.ro

Șantajul pare a fi unul simplu și direct: dacă va trece moțiunea împotriva Guvernului Dăncilă, aleșii neamului nu vor mai primi bani pentru localitațile din care provin. În cazul în care moțiunea nu va trece joi, parlamentarii PSD și primarii din teritoriu vor primi banii în cursul zilei de vineri prin ordonanță de urgență.

Dăncilă le-a adus aminte și de dosare. În cuvântarea pe care le-a ținut-o parlamentarilor PSD, premierul Viorica Dăncilă a spus că miza moțiunii de cenzură este foarte mare.

„Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de secția specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginați că au ca și miză ocupare unor posturi de miniștri pentru care nu au nici un program. Ce să pună în loc? Ce să facă?”, a spus Dăncilă.

„La moțiune noi nu vom vota. S-a luat decizia în Comitetul Executiv Național. Nu vom vota pentru a nu exista suspiciuni care cum a votat. Că a votat ăla, că ăla a trădat, că ăla nu a votat. Este bătălia noastră contra opoziției. Este bătălia tuturor. Nu numai a mea sau a Guvernului. Este o bătălie comună. Eu cred că vom ieși mai întăriți din această bătălie și că acesta (aceasta - n.r.) ne va aduce un scor electoral mai mare. Scor electoral care ne va ajuta la alegerile locale și, bineînțeles, la alegerile parlamentare”, a mai spus Dăncilă.

ASCULTAȚI AICI ÎNREGISTRAREA AUDIO CARE O DĂ DE GOL PE DĂNCILĂ

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.