Sebastian Ghiță dă strigarea pentru OAMENII MOSCOVEI. Propagandistul Dragoș Dumitriu și alianța PRM-PRU EXCLUSIV


Sebastian Ghiță dă strigarea pentru OAMENII MOSCOVEI. Propagandistul Dragoș Dumitriu și alianța PRM-PRU EXCLUSIV

Caz de Spitalul 9 în organul de ”presă” online al alianței PRM-PRU: mai vechiul nostru ”client” Dragoș Dumitriu – unul dintre cei mai toxici propagandiști putiniști vorbitori de limba română, angajat Sputnik, comunistoid sinistru răsplătit de Statul Român cu o pensie specială de fost deputat (PRM, ulterior traseizat la PC-ul turnătorului securistic Dan ”Felix” Voiculescu) și ”editorialist” al portalului dughinist romaniamare.info, unde se reproduc urmașii extremistului sucombat Vadim Tudor – rostogolește în online o nouă fumigenă al cărei unic scop este demonizarea parteneriatului strategic cu SUA și a apartenenței la Uniunea Europeană.

Să nu uităm că fugarul cu dosare penale Sebastian Ghiță – personaj care a luat sute de milioane de euro de la stat, prin contracte puțin spus dubioase – a anunțat, recent, că își dorește să deschidă lista pentru europarlamentare a așa-zisei… Alianțe PRM+PRU, deși acest construct caraghios a fost dinamitat de Înalta Curte de Casație și Justiție, din rațiuni de ordin procedural.

Propagandistul Dragoș Dumitriu (autointitulat ”analist” și ”jurnalist”) debitează, jenant de pueril, o narațiune moscovită potrivit căreia Germania ar vrea să se răzbune pe PSD pentru că social-democrații ar fi acceptat să fie ”unealta americanilor în combinația numită Nord Stream 2”. ”Cum vor să facă nemții asta? Păi cu persoana de care se teme PSD, cu Kövesi… omul americanilor! Ea va face ce știe și ce urăște, dînd PSD-ului să simtă și să cadă, americanii o vor proteja, iar nemții vor lovi în cazul Schengen și… cine știe pe unde! Iar Coaliția va pierde alegerile – sau poate va cădea înainte! Vine la putere o gașcă în care PNL va avea puterea parlamentară – iar în ultima vreme Ludovic Orban a tot fost pe la <Mutti> Merkel în vizită. Și gata! PSD Kaput, poate și Rumaenien Kaput!”, perorează Dumitriu, parcă dând glas unui banc optzecist (împrăștiat de Securitate, firește) care începe cu ”Un rus, un român, un german și un american…”.

Fiindcă agitpropag-ul putinist are obsesii fixe, care ar fi caraghioase dacă n-ar fi omniprezente, Dumitriu insistă că România ar avea numai și numai de pierdut de pe urma parteneriatului strategic cu SUA, care oricum nu ne apără de ”cei care trebuie”. ”Ah, da, am primit de la SUA garanții că vom fi apărați… Sigur că da, apărați, dar… nu de cei care trebuie! De exemplu, cine ne apără de interesele nemților, ale olandezilor sau ale francezilor?”, întreabă fostul aplaudac al extermistului Vadim Tudor, deși, e de domeniul evidenței, încă nu a aflat răspunsul altei întrebări: halatul, cât costă halatul?

Stalinist până-n cerul gurii în ceea ce privește libertatea de mișcare și ”primejdia” Vestului, propagandistul putinist remunerat regește de Statul Român mai comite o cugetare de proporții epice: acceptarea României în Schengen ”are o importanță discutabilă (…) asupra problemelor reale ale țării”.

Scandalos de-a dreptul, Dumitriu insistă că ”Rusia nu are treabă” cu inflamarea spiritelor în cadrul UE, dar nu se sfiește să amenințe mai mult sau mai puțin voalat România, preamărind forța Kremlinului. ”De fapt, Rusia nu prea are treabă – că UE intră în grija Germaniei și Olandei, să rezolve problemele. Cine nu pricepe asta… nu are decît să-l ascute pe Radu Tudor – atîta merită! Și să dea și bani pentru <amenințări>, că dacă ești prost, plătești – fără supărare, dar așa e vorba din popor… Că și-o ia România, pentru Rusia, nu e prea bine, pentru că are multe legături aici, iar rușii joacă șah în meciuri lungi, cu multe mutări, nu se opresc dacă pierd vreun pion sau un nebun”, se reproduce Dumitriu.

Repetăm: acest personaj primește pensie specială de la Statul Român. Una dintre ”concluziile” lui Dumitriu stârnește noi semne de întrebare referitoare la prețul halatului: ”Tot ce e partid pro-european și <de dreapta> este, de fapt, al străinătății”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.