Siegfried Mureșan, atac la grupul lui Cioloș: S-au aliat cu socialiștii, care NU au susținut candidatura lui Kovesi la șefia Parchetului European

Într-o postare pe Facebook, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan sugerează că grupul Renew Europe ar putea să nu mai susțină candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia parchetului european.

”Zilele acestea vedem în Parlamentul European o alianță între grupul Renew al lui Emmanuel Macron și socialiștii europeni împotriva PPE (…)Acest lucru nu este surprinzător, dar este grav pentru România. Este grav, deoarece PPE este partidul care a sprijinit mereu România.


PPE a luptat pentru statul de drept din România, în timp ce socialiștii europeni erau la braț cu PSD. PPE a susținut-o pe doamna Kovesi, în timp ce socialiștii europeni au votat împotriva ei. Sigur că și Guvernul Franței a votat împotriva ei în Consiliu”, amintește Mureșan.

El a amintit că socialiștii europeni, cu excepția unei scurte perioade de îngheț, au sprijinit PSD.

”Acest subiect merită monitorizat deoarece este foarte important pentru România”, a avertizat europarlamentarul liberal.