FOTO. Spitalul COVID din containere al Gabrielei Firea arată jalnic și au început să-i crească bălării. Două milioane de euro au fost aruncate pe niște cutii care zac nefolosite într-o pustietate


FOTO. Spitalul COVID din containere al Gabrielei Firea arată jalnic și au început să-i crească bălării. Două milioane de euro au fost aruncate pe niște cutii care zac nefolosite într-o pustietate

În urmă cu două luni, primarul general Gabriela Firea inaugura, alături de mâna sa dreaptă din PMB, viceprimarul bătăuș Aurelian Bădulescu, și alți apropiați, „cel mai mare spital modular COVID din țară, unitate sanitară care a costat cel puțin două milioane de euro și care urma să primească în jur de 500 de infectați cu noul coronavirus.

Inaugurarea a fost transmisă LIVE pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea, acolo unde sunt blocați toți comentatorii critici, șterse toate comentariile nefavorabile și lăsate doar laudele, osanalele și mesajele de iubire ale unor așa-ziși bucureșteni încântați de activitatea primarului.

Spitalul modular, construit pe terenul din Pipera unde ar urma să fie ridicat mult trâmbițatul Spital Metropolitan, este o anexă a spitalului Victor Babeș și ar trebui să primească pacienții cu forme ușoare pentru a ușura situația din spitalele COVID ale capitalei în cazul unui număr foarte mare de îmbolnăviri.

Cum acest lucru se întâmplă deja, secțiile ATI-COVID din București atingându-și capacitatea maximă, iar spitalul modular construit din donații de asociația Dăruiește Viața în curtea Spitalului Elias urmează să preia cazurile grave care nu mai încap în spitalele de stat, activistul civic Marian Rădună a dat o fugă până la spitalul modular al Gabrielei Firea să vadă cum se prezintă situația și acolo.

Din imaginile surprinse de activist „cel mai mare spital modular COVID” pare în acest moment doar o hidoasă aglomerație de containere abandonate, năpădite de bălării și unde nu s-a mai întâmplat nimic din momentul inaugurării. Ba mai mult, prezența a numeroase camioane în zonă lasă să se înțeleagă că ar mai fi de lucru...deși deocamdată nu se lucrează nimic acolo.

Vedeți restul imaginilor mai jos (sursa: Marian Rădună, Facebook):

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.