SURSE Guvernul ia în calcul adoptarea bugetului pentru 2020 prin angajarea răspunderii. Ludovic Orban: "E extrem de important să fie aprobat până la sfârșitul anului"


SURSE Guvernul ia în calcul adoptarea bugetului pentru 2020 prin angajarea răspunderii. Ludovic Orban: "E extrem de important să fie aprobat până la sfârșitul anului"

Premierul Ludovic Orban a precizat marți că vrea ca proiectul bugetului de stat pe anul 2020 să fie adoptat până la finalul anului 2019 pentru a se asigura predictibilitatea în economie. 

"Am discutat cu colegii mei din Guvern, cu colegii de partid și cu parteneri din coaliție, că este extrem de important ca bugetul să fie aprobat până la sfârșitul anului. Toate autoritățile locale, toate firmele și toți cetățenii trebuie să cunoască prevederile Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat până la finalul anului, astfel încât să își adapteze acțiunea, autoritățile locale trebuie să își adopte bugetele într-un termen cât mai scurt, astfel încât să poată declanșa toate proiectele de investiții planificate pentru 2020. Firmele să își poată adapta politica firmei. De asemenea, fiecare cetățean, mai ales angajații din sectorul public trebuie să știe la ce venituri să se aștepte în cursul acestui an", a spus Ludovic Orban.

Mai mult, premierul a declarat că ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a demarat construcția bugetului pe anul 2020, proiectul urmând să fie finalizat la termen. 

"Ministrul Finanțelor a început și lucrat în paralel proiectul de buget, doar că noi a trebuit să adoptăm pe repede înaite ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară și am explicat necesitatea. În paralel s-a început construcția bugetului pe anul viitor și va fi gata la termen", a subliniat Orban.

Potrivit surselor Realitatea și G4media, Guvernul Ludovic Orban intenționează să adopte bugetul pe anul 2020 prin angajarea răspunderii. (citiți AICI și AICI mai multe detalii)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.