Susținere imensă pentru Kovesi: Macron l-a anunțat pe Iohannis că va retrage candidatura lui Bohnert


  • Podul
  • Jul 18, 2019 18:54
  • 1280
Susținere imensă pentru Kovesi: Macron l-a anunțat pe Iohannis că va retrage candidatura lui Bohnert

Administrația Prezidențială transmite printr-un comunicat că președintele Franței, Emmanuel Macron, a avut o convorbire telefonică cu președintele României Klaus Iohannis în care l-a informat că va retrage candidatura lui Bohnert din cursa către șefia Parchetului European și o va susține pe Kovesi.

Redăm comunicatul:

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcția de procuror-șef european. În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European”, se arată în comunicatul Administrației prezidențiale

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.