Tăriceanu și Dăncilă fac spume! Klaus Iohannis va participa la prima ședință oficială a Guvernului Orban

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri, 6 noiembrie a.c., ora 12:00, la ședința de Guvern, la invitația Prim-ministrului Ludovic Orban. Este prima ședință oficială a Guvernului Orban. 

Amintim că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat luni seară faptul că premierul României, Ludovic Orban, l-a invitat pe președintele Klaus Iohannis la ședința informală de Guvern.

"Nu pot să înțeleg ce rol a avut descinderea lui Klaus Iohannis. Nu dă bine, nu dă cu plus. Trebuie să existe o independență, o separație a puterilor, o separație între președinte și Guvern. Premierul trebuie să se apuce serios de treabă. Sper ca cei din PNL să fi înțeles greșeala pe care a făcut-o PSD cu nepotismul", a declarat Tăriceanu.

Totodată, Viorica Dăncilă l-a numit de nenumărate ori "dictator" pe președintele Klaus Iohannis în același context.

Cu toate acestea, articolul 87, alineatul 1 din Constituția României spune clar că președintele poate participa la ședințele Guvernului, inclusiv la cererea premierului: "Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii".