Trădare sau manipulare marca Pinocchio? Cât de reală este cearta dintre Victor Ponta și Mihai Tudose


Trădare sau manipulare marca Pinocchio? Cât de reală este cearta dintre Victor Ponta și Mihai Tudose

Aparenta ceartă dintre Victor Ponta, președintele Pro România, și tovarășul său de partid, eurodeputatul Mihai Tudose, cel de-al doilea premier instalat de Liviu Dragnea la Palatul Victoria, declanșată cu suportul oficinei stiripesurse.ro, are loc, cel mai probabil, pentru a masca dispoziția de culise dată de Pinoccchio (cum i se mai spune lui Ponta în spațiul public) unor parlamentari ai formațiunii sale de a vota guvernul Orban din dorința de a-și păstra imaginea abia conturată de opozant universal (care contestă și PSD-ul, și PNL-ul, și USR-ul etc).

Nu există niciun motiv serios, rațional și logic ca Mihai Tudose să tragă, din senin, asemenea sfori prin Parlament, împotriva prietenului Victor Ponta, generând un scandal cu acesta, și să mai fie și ascultat de colegi de partid în condițiile în care Pro România l-a pus pe Tudose cap de listă la europarlamentare, iar plecarea la PSD, cum susține Ponta că ar fi încercat, ar fi în momentul ăsta cea mai proastă opțiune.

În plus, Ponta este un politician prea abil, a învățat prea multe din experiența nefastă cu Dragnea, ca să mai poată fi păcălit chiar în halul ăsta de oameni apropiați. De aceea, cearta cu Tudose pare mai degrabă simulată decât pe bune.

Nu e rău că Pro România votează guvernul Orban, rău ar fi să-l credem pe Ponta când se victimizează. De fapt, cel mai rău ar fi să-l credem în general având în vedere tot trecutul său de gogoși care au fost adevărate lovituri la adresa democrației și statului de drept. Apoi, Mihai Tudose abia ce a trecut printr-o serie de probleme de sănătate grave, fiind la un pas de moarte în primăvara anului trecut. Puțin probabil să aibă dispoziția fizică să dea asemenea lovituri de culise care cer nervi tari, sănătate de fier și inimă nebună, ceea ce nu prea e cazul fostului premier al lui Dragnea.

Ce a spus Tudose (pentru stiripesurse.ro): „Eu consider că astăzi va trebui să avem un Guvern, din mai multe motive, toate extrem de serioase și de grave. Trebuie să avem rectificare bugetară care trebuie efectuată de către Guvern prin OUG. Un Guvern interimar nu mai poate da OUG și nu știu cum poți închide anul fiscal. Avem probleme în sănătate, trebuie dați bani. Avem probleme pentru că autoritățile publice nu sunt finanțate, vine iarna și trebuie să ne pregătim. Nu avem comisar european și 27 de țări așteaptă după noi, după certurile noastre interne. Va trebui să se vină în Parlament cu Legea bugetului. Asta este o lege care trebuie elaborată de către Guvern și un interimar nu mai are drept de inițiativă legislativă. Ce facem, cum trecem bugetul pentru 2020? Un parlamentar nu se poate apuca să facă legea bugetului, nu are cum.

Este clar că în acest Guvern interimar nimeni nu mai lucrează. Avem foarte multe ministere care nu mai au titulari, nici măcar interimari. Acolo este totul blocat, nu mai există factorul de decizie, este haos.

Eu cred că noi, inclusiv Pro România, trebuie să gândim rațional, să avem Guvern. Noi am dat jos un Guvern și nu ne-am gândit ce punem în loc? Apropo de Pro România, păi noi spunem că suntem cu România și ea trage să moară. Trebuie să vedem care este interesul României, nu unul personal sau al unui grup de persoane.

Nu ne place de Orban, bun, pot să înțeleg. Nu știu cât de bun sau rău va fi viitorul Guvern, dar orice este mai bun decât haosul de azi. Avem în tolbă o moțiune de cenzură care poate fi trecută în februarie, dacă nu ne convine de Orban, dar astăzi România are nevoie de un Guvern plin. De trei luni stăm tot cu interimari, totul este blocat. Suntem de Kafka!

Mai în glumă, mai în serios, oricine este mai bun decât Cuc la Transporturi, bine asta dacă nu se întoarce imbatabilul Andrușcă.”

Reacția lui Victor Ponta pe Facebook: „Dacă va puneati întrebarea cine este “negociatorul” cu PNL - tot Mihai Tudose care a negociat cu Claudiu Manda în timpul săptămânii să plece înapoi la PSD și cu Ludovic Orban în Weekend să votăm cu PNL ! Cel pentru care am muncit toți să ajungă la Parlamentul European - și care ne-a mințit în față pe toți că nu merge , doar candidează să ajute lista! Cel pentru care am cedat mandatul meu câștigat pe lista ProRomania!

E bine că măcar separăm apele / dar este greșeală mea că am lăsat de la mine să treacă toate trădările și ticalosiile la adresa noastră! Mergem mai departe - mai puțini dar fără vânzători!

Mihai Tudose a descoperit acum grijă față de guvernare - tocmai el care a fugit de la Guvern de frică lui Dragnea și l-a lăsat pe Premierul Japoniei singur prin București! Și tocmai el care a zis că rămâne alături de noi să lupte în Parlamentul României și a plecat imediat la Bruxelles pentru 5 ani cu voturile noastre!

Este corect să nu votăm un Guvern nelegitim, neprofesionist, instaurat cu metodele folosite de Traian Băsescu în Decembrie 2009 - și care va genera un dezastru în 2020 exact cum a fost în 2010! Nu am votat Guvernul “Cioloș” și mi-am asumat toate riscurile - așa voi face și acum!

ProRomania trebuie să fie un proiect politic pe termen lung , cu adevărat modern și social democrat / nu voi lasă că această construcție să fie folosită că un vehicol de adus la Putere PNL și Ludovic Orban!

Chiar dacă acum ProRomania este sub un atac total - vom rezistă și vom fi mai buni și mai puternici!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.