Tribunalul București, decizie în favoarea trupei Paraziții în procesul cu Sindicatul Agenților de Poliție


Tribunalul București, decizie în favoarea trupei Paraziții în procesul cu Sindicatul Agenților de Poliție

Tribunalul București a anulat la primul termen cererea Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) care solicita daune de 100.000 de euro de la trupa Paraziții, precum și obligarea la scuze publice și ștergerea definitiva a piesei "Antimiliție" de pe canalul YouTube și din spatiul online.

Decizia a fost dată la primul termen de judecată din proces, potrivit portalului instanțelor.

Astfel,  procesul deschis de polițiști nu a trecut de procedura prealabilă demarării litigiului, cea în care sunt verificate numele și prenumele reclamanților și pârâților, obiectul cererii sau dacă s-a plătit taxa de timbru. Decizia tribunalului este cu drept de reexaminare.

Este al doilea proces pierdut de polițiști în fața membrilor trupei Paraziții, privind melodia "Antimiliție".

Citește aici: Victorie pentru libertatea de exprimare. Trupa Paraziții a câștigat procesul cu polițiștii

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.