Val de revoltă contra A3 și RTV: se cere închiderea "Mafiei TV"! "Tot ce vrea turnătorul Felix e să creeze panică și isterie"


Val de revoltă contra A3 și RTV: se cere închiderea "Mafiei TV"! "Tot ce vrea turnătorul Felix e să creeze panică și isterie"

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat ieri că România va intra în stare de urgență începând cu ziua de luni, 16 martie (ora 00:00), pe fondul crizei pe care a declanșat-o COVID-19.

ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei - a reclamat pe Facebook că Antena 3 a speculat pe marginea anunțului președintelui pentru a panica populația prin dezinformări

Deși autoritățile nu anunțaseră măsurile ce vor fi activate odată cu decretarea stării de urgență, Antena 3 a dat pe post o serie de burtiere și scenarii menite să inducă panica în rândul cetățenilor precum: alimentele vor fi raționalizate, țara va fi blocată, declararea stării de urgență ar putea să genereze abuzuri ale autorităților, românii vor începe să fure / tâlhărească pentru a avea mai multe provizii.

ActiveWatch, pe Facebook: "Iresponsabilitate la Antena 3, care, transformă starea de urgență într-un spectacol grotesc, cu burtiere panicarde.

Precizăm că autoritățile nu au anunțat măsurile ce vor fi activate odată cu decretarea stării de urgență.

În situații de acest tip speculațiile nu contribuie la informarea populației, ci doar la alimentarea unor comportamente iraționale".

Jurnalista Carmen Dumitrescu, întrebată dacă se pot închide cele două oficine de propagare de fake news, Antena 3 și România TV, în contextul decretării stării de ugență, a răspuns afirmativ. 

Valul de indignare și repulsie în raport cu dezinformările Antenei 3 a luat amploare.  

Jurnalista Ramona Ursu (Newsweek) a atras atenția că Antena 3 trebuie oprită din a mai propaga respectivele mizerii. 

Ramona Ursu: "Antena 3 trebuie oprită să mai facă mizeriile astea. În momentul ăsta, nimeni - iar aici mă refer la autorități - nu a vorbit despre posibilitatea raționalizării alimentelor, de luni. Nu au fost anunțate măsurile exacte care vor fi luate odată cu starea de urgență. Eu cred că este o crimă ca tu, presă, să faci astfel de anunțuri, mai ales în situații ca cea de acum. Pur și simplu, nu se poate, nu poți fi atât de inconștient. Nu poți alarma populația degeaba. Nu te poti juca cu scenarii acum, cu “s-ar putea”, “se pare” etc. Mizeriile astea trebuie oprite".

Și jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) a subliniat că tot ceea ce vrea turnătorul securistoid Dan Voiculescu, patronul A3, este să creeze panică și isterie, motiv pentru care CNA trebuie să ia măsuri.

Mircea Marian: "In nici o tara vestica nu s-au rationalizat alimentele, punctual unele magazine au limitat, temporar, vanzarile, in fata unei cereri mari, abrupte.

Doi, Romania si Europa au alimente in exces, e exclus sa apara o criza.

Ce face Antena 3 este incredibil. Tot ce vrea turnatorul Felix e sa creeze panica si isterie.

CNA...

PS: Experiența mea personală, ieri sera, la un Kaufland din zona Rahova: oameni extrem de puțini, mâncare arhisuficientă. Lipseau lămâile și era puțină carne proaspătă, atât. Am stat juma de oră să mă plimb și să mă uit la toate prostiile, fiindcă niciodată nu fusese magazinul așa de lipsit de oameni".

Totodată, șeful cabinetului ministrului de Interne, Traian Berbeceanu, a avertizat că "presa are datoria de a prezenta obiectiv, calm și realist situația".

Traian Berbeceanu: "Starea de urgență are menirea de a ajuta populația, de a vă proteja sănătatea, de a salva vieți în cele din urmă.

În același timp, știrile false și interpretările rău intenționate nu fac decât să îngreuneaze situația, să ne îndepărteze, pe noi toți, de la atingerea obiectivului firesc: limitarea contaminării și stoparea răspândirii noului coronavirus.

Nu este adevarat că alimentele vor fi raționalizate, nu este adevărat că țara va fi blocată și mai ales este falsă ideea potrivit căreia, declararea stării de urgență ar putea să genereze abuzuri ale autorităților.

Mass media, în mod special, cei care aleg să își exprime părerile prin intermediul rețelelor sociale, în particular, au datoria de a prezenta obiectiv, calm și realist situația. Iar dumneavoastră trebuie să aveți încredere în mesajele, indicațiile, solicitările și recomandările autorităților!".

De altfel, judecătorul Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, și-a manifestat revolta față de intoxicările propagate de A3 și, de asemenea, privitor la prezența lui Victor Alistar, membru CSM, în una dintre toxicele emisiuni

Bogdan Mateescu: "Sunt de-a dreptul revoltat de modul in care se propaga panica si nu reusesc sa inteleg ce cauta un membru CSM intr-un astfel de context (prezenta lui nu implica, desigur, Consiliul).

Starea de urgenta este, din punctul meu de vedere, cadrul constitutional care permite luarea, acolo unde se impune, a unor masuri de prevenire si limitare a raspandirii virusului. Nimic apocaliptic, ci, dimpotriva, absolut necesar.

Haideti sa fim responsabili, sa ne informam doar din surse oficiale, sa ignoram mesaje destabilizatoare si sa respectam intocmai deciziile autoritatilor!".

Pe final, vă semnalăm că gravitatea intoxicărilor propagate de A3 nu se rezumă la ceea ce am prezentat anterior. În una dintre emisiuni, intitulată "Conspirații", Antena 3 prezenta un scenariu conform căruia românii vor deveni violenți pe fondul epidemiei de coronavirus și vor începe să-i tâlhărească pe cei care și-au făcut provizii, respectiv pe cei care dispun de mai multe resurse. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.