Victimizarea nerușinată a șefei ÎCCJ. Prietena Liei Savonea scrie poporului cât e de „tristă” și „stupefiată” că ar putea rămâne fără pensia specială

Cu câteva ore înainte de întâlnirea Secțiilor Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, programată pentru orele 18:00, în vederea sesizării CCR pentru controlul de constituționalitate ex-ante a legii privind desființarea pensiilor speciale ale magistraților, șefa instituției, Corina Corbu, a dat publicității o scrisoare deschisă în care se victimizează excesiv.

Jurnalistul Mircea Marian atacă dur „tristețea” ipocrită a doamnei Corbu, considerată „omul Liei Savonea”, controversata șefă a CSM, o apropiată a infractorului Liviu Dragnea:

„Nerușinata plasată de madame Savonea în fruntea curții supreme, judecătoarea Corina Corbu, scrie o lungă epistolă, de patru pagini, în care explică „stimaților concetățeni” cât e ea de „tristă” și „stupefiată” că ieri s-a votat să-i fie tăiată pensia specială.
Când noi stăteam în frig sau luam bătaie de jandarmi pentru independența magistraților, doamna Corbu nu era nici tristă, nici stupefiată, era foarte OK cu deciziile bandei lui Dragnea. De altfel, doamna Corbu a fost acuzată de DNA că i-a spus unei prietene că DNA-ul îi interceptează telefoanele. Corbu a fost achitată, dar, la cererea ei, dosarul a fost secretizat, așa că nu știm cum a reușit să scape (Tarcea i-a pus această întrebare, la interviul de promovare a lui Corbu).
Stimată doamnă Corbu, hai să terminăm cu fariseismele: duceți-vă la tovarășii de pensie specială, la CCR, știți foarte bine că vor decide că privilegiile materiale ale magistraților sunt sfinte, să nu îndrăznească vreunul să se atingă de ele că se prăbușește țara. Nu vă străduiți să vă împachetați sfidarea, sfidarea către întreaga societate, cu tot felul de miorlăieli patetice și false”.

Scrisoarea poate fi citită integral AICI

 Corina Corbu a fost în 2019 singurul magistrat care a candidat la șefia ÎCCJ, după ce Cristina Tarcea a anunţat că nu mai doreşte un nou mandat.

În iulie 2014, judecătoarea Corbu a fost trimisă în judecată de către DNA, alături de alţi magistraţi de la ÎCCJ. Actuala șefă a instanței supreme a fost acuzată de complicitate la favorizarea făptuitorului, însă a fost achitată definitiv în mai 2018, alături de toţi inculpaţii din dosar.

Potrivit rechizitoriului DNA, Alina Corina Corbu a aflat de la judecătorul Anton Pandrea, cu care era prietenă, că altă prietenă a sa, fosta avocată acum judecătoare, Claudia Silinescu Gherbovan este interceptată de procurorii DNA, fiind suspectată de fapte de corupție. ”În data de 5.04.2011 inculpatul Pandrea Anton – președintele Secției Penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție a dispus autorizarea interceptării convorbirilor telefonice în dosarul nr.82/P/2011 al Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior acestui moment i-a spus numitei Corbu Corina Alina că Gherbovan Silinescu Claudia, avocată şi prietenă a sa, „este interceptată” (are telefoanele ascultate). Împrejurarea a fost transmisă mai departe de către Corbu Corina Alina, astfel încât aceasta a ajutat persoanele vizate de anchetă să afle despre faptul că fac obiectul unei cercetări penale (...) În plus, aflarea împrejurării că inculpata Gherbovan Silinescu Claudia putea face obiectul unor cercetări penale o determină pe inculpata Puşoiu Iuliana să aibă o atitudine prudentă şi să–şi pregătească ”probe” ştiind că făcea parte din acelaşi anturaj, aşa încât demersul de producere de probe reprezintă un gest firesc de autoconservare.”, se arată în rechizitoriu.

Bănuind că va fi pusă sub acuzare după ce a avertizat un suspect că este interceptat de procurori, Corbu a plecat la Milano. Din rechizitoriu aflăm că excursia nu i-a priit. ”În discuţia din 3.05.2011 inculpata Puşoiu Iuliana vorbeşte cu inculpata Gherbovan Silinescu Claudia despre Corbu Corina care a fost la Milano şi nu i-a ars de excursie…că nu poate să-şi revină…că şi-a luat pantofi Prada…că se gândeşte la toată cariera ei…se gândeşte la prieteni şi de aia nu–i arde de nimic…şi de asemenea îi spune acesteia că inculpata Corbu Corina i-a spus că este recunoascătoare şi că-i mulţumeşte lui TONI că i-a spus …că TONI a liniştit-o că nu e nicio problemă în privinţa ei …ci în privinţa prietenelor ei…care or fi alea….că s-a grăbit să spună lui Puşoiu Iuliana…cert este că toată discuţia se centrează în jurul subiectului legat de aflarea faptului că există interceptări…în jurul temerilor pe care pare că le-a manifestat inculpata Corbu Corina în discuţia cu inculpata Puşoiu Iuliana în care se temea de cariera ei …cu astfel de lucruri…”.

Cât a fost suspendată din funcția de judecător din cauza dosarului penal, adică în perioada iulie 2014-mai 2018, șefa instanței supreme a fost consultant fiscal pentru casa de avocatură Mușat și Asociații.