VIDEO. Altă copilă, altă urgență, aceiași milițieni. Oamenii legii s-au baricadat în mașina de serviciu, refuzând să ajute o adolescentă plină de sânge. „Atât i-a mișcat tragedia Alexandra. Atâta pot. Ăștia sunt și nimic nu-i va schimba vreodată”


VIDEO. Altă copilă, altă urgență, aceiași milițieni. Oamenii legii s-au baricadat în mașina de serviciu, refuzând să ajute o adolescentă plină de sânge. „Atât i-a mișcat tragedia Alexandra. Atâta pot. Ăștia sunt și nimic nu-i va schimba vreodată”

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al DGASPC Galați a declarat că fata a spus că nu a fost victima unui viol, cum s-a crezut inițial, și că ar fi întreținut relații sexuale de bună voie cu prietenul ei de 15 ani. Anterior purtătoarea de cuvânt a IPJ Galați afirmase, la Realitatea TV, că ar fi vorba despre un bărbat adult. 

Știrea inițială

O adolescentă de aproximativ 14 ani, cu sângele șiroindu-i pe picioare, a fost filmată recent la Galați în imediata apropiere a unei mașini de poliție ai cărei ocupanți au preferat să privească victima pe geam, de la distanță, fără să se apropie sau să schițeze vreun gest în sprijinul acesteia. Mai mult, potrivit unor martori oculari, polițiștii ar fi vrut s-o șteargă de la fața locului. Cazul stârnește deja revoltă în mediul online, oamenii manifestându-și indignarea față de atitudinea poliției, în condițiile crimelor cutremurătoare de la Caracal și a felului în care s-a intervenit acolo.


Potrivit observator.tv, o doamnă, martor ocular, i-a acuzat pe polițiști că ar fi vrut să plece mai departe și să o lase acolo pe copilă.

”La un moment dat zărim o mașină de poliție, o oprim și îi arătam fata plină de sânge! Atenție acum, polițista a vorbit cu fata și cică fata ar fi zis “nu vrea să vină ambulanță”(fata fiind minoră 14 ani). Ce credeți că face poliția? Voiau să plece mai departe că și cum nu să întâmplat nimic! La insistențele soțului meu polițista a chemat ambulanța”, a scris martora pe Facebook.

Scena s-a petrecut pe Bulevardul George Coșbuc din Galați.

Potrivit Mediafax.ro, fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galaţi, iar persoana care a realizat filmarea a anunţat pe Facebook că a vizitat-o şi confirmă faptul că victima a fost violată. Persoana se declară revoltată de pasivitatea poliţiştilor şi cere măsuri dure împotriva celor doi agenţi care au refuzat să ajute victima unui viol.

„Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soţul meu (unul dintre agenţii wbc) am fost la spital şi am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizată, părinţii ei neputând fi lângă ea în aceste momente. B. a fost violată. Mâine ne vom duce din nou la spital şi de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se afla ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu personal ne vom duce la secţia de poliţie! Nu putem lăsa lucrurile aşa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea şi delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul ţării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideţi să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris Doro Yola pe Facebook.

Surse din Poliţie au confirmat pentru Mediafax faptul că IPJ Galați ar fi declanşat o anchetă şi că poliţiştii sunt cercetaţi disciplinar pentru modul în care au intervenit în acest caz.

Nora Dincă, Realitatea TV, scrie pe Facebook: „Fetiță, de până în 14 ani, cu dâre groase de sânge șiroind din pantalonii scurți până-n adidași, înconjurată de vreo patru oameni, plus cel care filma, la 2 m de mașina de poliție. Polițiștii nu se dau jos din mașină. Am văzut filmul cu ochii mei. 

Fetița a ajuns la spital în cele din urmă. Se pare că este un copil instituționalizat și a fost violată. 
Repet. 
Ieri. 4 august 2019. Alexandra încă mai fumegă. Umblăm năuci, milioane de oameni și nu vom mai fi vreodată întregi, o nație întreagă în stare de șoc și ei nu se dau jos din mașină la vederea unui copil plin de sânge. 
Atât au învățat. Atât au înțeles. Atât i-a mișcat tragedia Alexandra. Atâta pot. Ăștia sunt și nimic nu-i va schimba vreodată.
Tot sistemul trebuie ras din temelii.
Voi nu sunteți buni nici de trimis la sapă, n-ar rodi nimic pământul ăla în urma voastră.
Voi nu sunteți oameni, cum să aparați oameni?”



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.