VIDEO Birchall: "Oare cum doarme Dăncilă când citește despre cazuri precum cel al fetiței de 6 ani violate de un tată care acum se plimbă liber pe străzi?!" Lupta PSD cu justiția și efectele ei sinistre


VIDEO Birchall: "Oare cum doarme Dăncilă când citește despre cazuri precum cel al fetiței de 6 ani violate de un tată care acum se plimbă liber pe străzi?!" Lupta PSD cu justiția și efectele ei sinistre

Deși și-a recunoscut faptele, un bărbat din Argeş, care și-a violat fetița în vârstă 6 ani, a fost condamnat în urmă cu câteva zile la doar 2 ani și 11 luni, cu suspendare, de magistrații de la Judecătoria Pitești. Decizia nu este definitivă. Mai mult, judecătorii au respins pe 3 iunie şi cererea Poliţiei Argeş de înlocuire a controlului judiciar cu arest preventiv. Procurorii Parchetului Judecătoriei Piteşti au atacat decizia, însă deocamdată violatorul e liber.

CITIȚI ȘI: Ăștia merită pensii speciale?! Un bărbat care și-a violat fetița de 6 ani, lăsat în libertate de judecători. Serie de decizii odioase ale magistraților în 2020

Vina pentru decizia halucinantă a magistraților îi aparține și Vioricăi Dăncilă, care pe vremea când era prim-ministru, a respins un proiect de lege inițiat de Ana Birchall din postura de ministră a Justiției care viza înăsprirea pedepselor în cazuri precum cel menționat anterior, cât și înăsprirea criteriilor de acordare a liberării condiționate.

"Oare cum doarme (Dăncilă) când citește despre cazuri precum cel al fetiței de 6 ani violate de un tată care acum se plimbă liber pe străzi?!", a declarat Birchall. 

Birchall, la Realitatea PLUS: "Oare cum s-o fi simțind doamna Dăncilă când a văzut știrea cu acea persoană, tată, care a violat o fetiță? Eu am ieșit în acea conferință de presă și am propus înăsprirea pedepselor, inclusiv înăsprirea criteriilor de acordare a liberării condiționate și a doua zi doamna Dăncilă a ieșit public și a zis "nu mai facem ceea ce a zis Birchall". Cei certați cu legea și-au dat seama că înăsprind criteriile pentru liberarea condiționată, acestea nu se aplicau pentru o singură infracțiune, ci pentru orice liberare condiționată și bănuiesc că au fost niște discuții interesante, căci după aceea Dăncilă a distrus tot ceea ce am propus eu în acel proiect de lege care viza și înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni de acest fel".

Vedeți video de la 25:00:


Birchall, pe Facebook: "Recent, am citit siderată o știre despre un om - dacă îl pot numi așa - care şi-a violat fetiţa în vârstă de doar 6 ani și care a fost condamnat cu suspendare de magistraţii Judecătoriei Piteşti. Deși sunt oripilată, respectând un principiu profesional, nu comentez decizia instanței. Astfel de indivizi trebuie însă să-și ispășească vina și să fie pedepsiți pe măsura faptei lor, conform legii. Spre reamintirea publicului, subliniez că, anul trecut, după un efort susținut împreună cu specialiștii din Ministerul Justiției, după consultarea instituțiilor și asociațiilor profesionale, am propus mai multe modificări legislative absolut necesare privind înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni contra persoanei. De asemenea, am propus înăsprirea condițiilor pentru liberarea condiționată. Am prezentat toate aceste propuneri legislative într-o conferință de presă pentru corecta informare a românilor cinstiți și de bună credință. Probabil că după această conferință de presă au zbârnâit telefoanele că altfel nu înțeleg de ce doamna Dăncilă a impus retragerea din pachetul legislativ propus de mine a unor prevederi importante. De exemplu, propunerile privind liberarea condiționată. Mai mult, ca să se asigure că îngroapă aceste propuneri, însăși doamna Dăncilă a declarat public că nu este de acord cu propunerile mele deși atunci când i le prezentasem instituțional fusese de acord. Probabil că s-a consultat cu "specialiștii" Iordache și gașca, susținători și ai recursului compensatoriu, care probabil îi explicaseră între timp că, de exemplu, înăsprireacondițiilor de liberare condiționată se aplică la TOATE infracțiunile.... și uite așa a transformat totul într-un fiasco. Poate se hotărăște să iasă din starea de muțenie care nu-i e deloc caracteristică și ne răspunde ce crede despre cazul de la Pitești. N-ar fi fost oportună înăsprirea acestor legi? Oare cum doarme când citește despre cazuri precum cel al fetiței de 6 ani violate de un tată care acum se plimbă liber pe străzi?! Eu am vrut să înăspresc pedepsele și inclusiv liberarea condiționată, însă doamna Dăncilă, care, de fel, nu pricepe nici pe ce lume trăiește, nu mai vorbim despre justiție și modul ei de funcționare, a considerat că trebuie să facă ferfeniță acele inițiative ale mele și ca atare, iată, asistăm la cazuri ca cel din Argeș".

De altfel, reiterăm că Birchall a fost schimbată din funcția de ministră a Justiției, la presiunea aripii PSDragnea, după propunerile de modificare prin OUG a Codului de Procedură prin care s-ar fi făcut mai dificilă liberarea condiționată. (sursa: G4media)

Iată conferința de presă care a inflamat puternic aripa PSDragnea, declarațiile Anei Birchall fiind referitoare la un proiect pentru modificarea legislației penale și procesual penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave, contra persoanei, în special în situațiile în care este afectată valoarea socială supremă apărată de legea penală, respectiv viața, libertatea și integritatea corporală și sexuală: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.