VIDEO Cartierul din S1 menținut de Tudorache într-o sărăcie lucie. Ioana Constantin, vizită la fața locului: "N-avem asfalt, n-avem gaze, peste 1000 de copii trăiesc în condiții de nesiguranță totală, mizerie, fără acces simplu la educație!"


VIDEO Cartierul din S1 menținut de Tudorache într-o sărăcie lucie. Ioana Constantin, vizită la fața locului: "N-avem asfalt, n-avem gaze, peste 1000 de copii trăiesc în condiții de nesiguranță totală, mizerie, fără acces simplu la educație!"

Candidata PMP pentru Primăria Sectorului 1, Ioana Constantin, a mers luni pe teren în Cartierul 16 Februarie din S1, o zonă care arată precum cele mai sărace zone rurale din România, deși vorbim despre cel mai bogat dintre sectoarele Capitalei.

Drumurile nu sunt asfaltate, cetățenii nu au acces la rețeaua de gaze naturale și, mai mult decât atât, "peste 1000 de copii trăiesc în condițiile acestea, de nesiguranță totală, de mizerie, fără acces simplu la educație, fără un loc în care să se poată bucura de copilărie", a relatat Ioana Constantin într-un live pe Facebook de la fața locului. (vedeți AICI și AICI filmările din Cartierul 16 Februarie)

Ioana Constantin: "Suntem în Sectorul 1 din București, în cel mai bogat dintre sectoarele Capitalei. Și n-avem asfalt, n-avem gaze, apa abia a fost băgată. Așa arată o stradă din Sectorul 1 în Cartierul 16 Februarie din Giulești. Așa arată de mult timp. Și cum spun oamenii, li s-a tot promis că lucrurile se vor schimba și nu s-a schimbat nimic. Ironic, o doamnă cu 2 copii, minori, spunea că-l invită pe primarul Tudorache să vină să spele și străziel astea, căci la televizor face reclamă despre cum are grijă de străzi, trotuare, de sector. Dar uitați-vă cum arată străzi din Sectorul 1 unde oamenii plătesc impozite precum în centrul Bucureștiului și nu au gaze, nu au apă sau asfalt. Sunt și foarte mulți copii în această zonă plină de gunoaie, care nu au un loc unde să se joace, unde să stea în siguranță. Mai mult decât atât, am găsit o mulțime de seringi. Poliția Locală înțeleg că intră foarte rar aici, doar atunci când e chemată. (...) Sunt foarte mulți copii care nu doar că ajung foarte greu la școală sau nu au unde să se joace, ci pur și simplu se află într-o situație în care siguranța lor nu poate să fie garantată de nimeni. Sunt peste 1000 de copii care trăiesc în condițiile acestea, de nesiguranță totală, de mizerie, fără acces simplu la educație, fără un loc în care să se poată bucura de copilărie.

Mă gândesc că domnul Tudorache nu a mai făcut teren de mult. Și nici contracandidații. Toți sunt pe Facebook. Totul este răfuială personală. Pare că sectorul ăsta a fost vândut cu totul, blat total".

Ioana Constantin, pe Facebook: "Așa arată zona 16 Februarie din Giulești, sectorul 1. Străzi fără asflat, fără canalizare, fără gaze. În inima Capitalei, în cel mai bogat dintre sectoare, aproape o mie de copii trăiesc în aceste condiții, în timp ce părinții și bunicii lor plătesc impozit ca în centrul orașului. Gunoaie peste tot, șobolani, drum de pământ și multă disperare. Pe bună dreptate, sunt supărați, revoltați și nu mai cred nimic și în nimeni.

Bani sunt. E doar o cumplită lipsă de voință și nepăsare care ucide destine. În Capitala țării.

Am găsit tot acest cartier așa cum îl știam, nimic nu s-a schimbat în bine. Pe acești oameni doar faptele ii mai pot convinge. Dar pentru fapte e nevoie la Primărie de o echipă căreia să-i pese și care să se priceapă.

Pentru primarul PSD Tudorache, locuitorii au un mesaj ironic: să vină să spele și străzile astea de pământ. Pentru cum arată această zonă, vedem proba neputinței, nepăsării actualei administrații publice locale.

16 Februarie, Giulești e tot sectorul 1! Și vom face și aici lumină! Pentru copii, pentru părinți, pentru bunici, pentru toți locuitorii!".

Vedeți o galerie foto sugestivă:

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.