VIDEO. Circ total la VASLUI! Mai mulți primari au venit băuți la întâlnirea cu DĂNCILĂ. O bârlădeancă nervoasă a fost la un pas să păruiască „Plusvaloarea” de la Palatul Victoria


VIDEO. Circ total la VASLUI! Mai mulți primari au venit băuți la întâlnirea cu DĂNCILĂ. O bârlădeancă nervoasă a fost la un pas să păruiască „Plusvaloarea” de la Palatul Victoria

La intrarea în Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, premierul Viorica Dăncilă a fost întâmpinată cu slugărnicie de pesediștii locali, dar și cu huiduieli de câțiva protestatari revoltați, care iar au jignit-o la plus valoare, atacând-o injurios cu „demisia, analfabeto”.

-      „Nu v-a fost rușine să veniți la Bârlad, doamnă?”, a întrebat-o pe Dăncilă o bârlădeancă.

-      „Dă-i drumul de aici!”, a repezit-o Dumitru Buzatu, președintele fabulos de bogat al Consiliului Județean (care trudește la statul PSD cu toată familia).

-      „Stai cuminti”, a scrâșnit apoi amenințător zbârcitul Buzatu la doamna care perturba armonia pesedistă și primirea slugarnică a Dăncilei de pe treptele spitalului.

-      „Lăsați-o în pace...”, a intervenit conciliat premiera, care s-a retras apoi din iureșul înfruntărilor verbale alimentate mai ales de atitudinea de jupân absolut a lui Buzatu.

-      „La Vaslui vă faceți legile, nu la Bârlad”, i-a zierat protestatara, deloc intimidată de cocoșismele Buzatului.

-      „Doamna Dăncilă, vă rog frumos, am și eu o rugăminte”, a strigat și un domn mai în vârstă. A fost însă rapid îndepărtat de jandarmi de la fața locului...(ulterior, domnul, un fost revoluționar, a fost chemat la o discuție de Dăncilă în holul unității medicale)

-      Județul Vaslui m-a ales aicea, cu o majoritate de 64%...”, s-a împăunat Buzatu, dintr-o dată mai puțin supărat și parcă puțin înmuit de nurii aprigei bârlădence.

-      „Numai analfabeți și asistați sociali...nu v-ar fi rușine”, i-a replicat femeia neimpresionată de mărimea procentelor lui Buzatu.

Simțindu-se și el vizat proabil de unul din cei doi termeni jignitori folosiți de protestatară (analfabet, respectiv, asistat social), un pesedist mai tânăr a simțit că e momentul să pună lucrurile la punct: „Păi de ce să-mi fie rușine?! Atâta știti! A venit o oficialitate în județul acesta...

-      „E o oficialitate? A scos țara din noroaie, așa-i?”, l-a ironizat apriga moldoveancă pe aparatcicul pesedist.

 Invitată apoi să discute cu Viorica Dăncilă, bârlădeanca a refuzat categoric: „Nu pot că dacă intru fac criză de nervi acolo și-mi bag mâna în părul ei! Deci îmi bag mâna în părul ei, vă jur!”

Filmul incidentelor de la Bârlad:



O altă comedie s-a petrecut la întâlnirea premierului Dăncilă cu primarii din județ, reuniune la care, potrivit siteului stiriest.ro, mai mulți edili ar fi venit în stare de ebrietate.  

Unul dintre primari, Benone Pletea, din Ibănești, a luat și cuvântul la microfon, spunând printre alte aiureli că poate să vorbească mai tare pentru că este nepot de-al lui Ștefan cel Mare. S-a chinuit apoi să-și amintească numele unui fost premier cu care a vorbit în trecut despre problemele comunei...iar când și l-a amintit a spus că e vorba despre „domnul președinte interimar Cioloș”.

Dacă reușești să faci abstracție de starea în care s-a prezentat la întâlnirea cu Dăncilă și ministrul Agriculturii Petre Daea, constați că primarul Pletea expune totuși, așa alcoolizat și semi-incoerent, o serie de problemele grave cu care se confruntă comuna sa, fostă zonă defavorizată până în 2010, unde se practică o agricultură anevoioasă din cauza terenului nisipos și pietros. O altă amenințare gravă pentru culturile agricole ale oamenilor și așa foarte săraci o reprezintă porcii mistreți care au crescut într-un număr atât de mare că au ajuns „să umble în gașcă”, lăsând prăpăd în urmă. S-ar putea face și la Ibănești un fond de vânătoare, cum a făcut Țiriac, a mai spus edilul. 

Mai multe detalii despre primarii vasluieni alcoolizati găsiți AICI.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.