VIDEO Dan Voiculescu și restul infractorilor, pe jar. Ludovic Orban anunță demersuri pentru recuperarea prejudiciilor

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat vineri în legătură cu demersurile pe care le va face pentru a recupera prejudiciile.

Comunitatea Declic a atras atenția asupra impactului negativ pe care nerecuperarea prejudiciilor l-a adus asupra României: "Principala problemă este lipsa unor reglementări clare în domeniul recuperării prejudiciilor. Această situație a devenit una de interes național, în contextul în care instanțele dispun, anual, confiscarea a sute de milioane de euro. Doar în anul 2018 suma decisă a fost de peste 400 de milioane de euro. Cu acești bani s-ar putea construi și echipa medical 16 spitale.".

Subliniem că Dan Voiculescu a fost eliberat după confiscarea a doar 9 milioane de euro din cele 60. Ca să recupereze restul banilor, ANAF îi oprește lunar 700 de lei din pensie.

În acest sens, premierul Ludovic Orban a precizat că a fost înființată o autoritate care are ca obiectiv recuperarea prejudiciilor și care urmează să fie operaționalizată.

"În ceea ce privește recuperarea prejudiciilor există o autoritate care a fost înființată și care trebuie operaționalizată și care trebuie să înceapă să recupereze prejudiciile care rezultă în urma unor decizii de condamnare. În mod evident orice îmbunătățire a legislației în acest domeniu va fi inițiată de Guvernul nostru, dar după o analiză foarte serioasă pe care o vor face ministrul Justiției și ministrul Finanțelor, evident împreună cu cei de la ANAF", a declarat Ludovic Orban. 

Vedeți video de la 15:25: