VIDEO Dragnea fără mustață a obținut o amânare a procesului. Când se va judeca contestația în anulare făcută de pușcăriaș pentru a fi eliberat


VIDEO Dragnea fără mustață a obținut o amânare a procesului. Când se va judeca contestația în anulare făcută de pușcăriaș pentru a fi eliberat

UPDATE

Pușcăriașul Liviu Dragnea le-a cerut judecătorilor un nou termen pentru a avea timp să își angajeze un avocat. Astfel, judecătorii au acceptat solicitarea, iar următorul termen va fi pe 10 decembrie.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a fost scos marți cu duba din Penitenciarul Rahova pentru a fi dus la ÎCCJ, unde judecătorii discută calea extraordinară de atac uzitată de acesta pentru a scăpa de pușcărie

Este vorba despre contestația în anulare făcută de Dragnea împotriva sentinței definitive la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul Angajărilor fictive.

De asemenea, Olguţa Şefu şi Floarea Alesu au depus contestație în anulare privind dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. În legătură cu condamnarea la trei ani şi jumătate de închisoare în acest dosar, Liviu Dragnea a depus şi recurs în casaţie.

Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac, iar unul dintre motivele pentru care poate fi depusă este cel potrivit căruia "instanța nu a fost compusă potrivit legii."

Apărătorul Olgutei Șefu, avocatul Toni Neacșu, explica pentru Ziare.com, la sfârșitul lunii octombrie, care erau motivele pentru care a făcut acest demers. Acestea privesc modul în care au fost trase la sorți completurile de 5 judecători de la ÎCCJ. (citiți AICI mai multe detalii)

VIDEO 1



VIDEO 2



VIDEO 3



Sursa video: G4media

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.