VIDEO. Extraordinarele afaceri imobiliare ale bebelușului Chirica, fiul de doar 11 luni al primarului Iașilor


VIDEO. Extraordinarele afaceri imobiliare ale bebelușului Chirica, fiul de doar 11 luni al primarului Iașilor

O poveste incredibilă vine de la Iași, unde jurnaliștii de la Reporter IS au descoperit că cel mai mic dintre copiii edilului Mihai Chirica derulează, de la frageda vârstă de 11 luni, afaceri imobiliare importante și rulează sume uriașe de bani, cu mult peste alocația primită din partea statului român. Ajutat doar de „mamaie” Chirica, mama primarului, care a intrat și ea în business la vârsta de 73 de ani, cu o pensie de câteva sute de euro, bebe Ștefan a achiziționat o casă și un teren de peste 250.000 de euro într-una din cele mai bune zone ale capitalei Moldovei, Copou-Sărărie, chiar lângă restaurantul Bolta Rece.

Reporteris.ro: Primarul abia și-a terminat vila secretă, de 200.000 de euro, de la Frasin, și a trecut la o nouă achiziție exorbitantă. A cumpărat 836 mp pe Sărărie, la 100 m de Bolta Rece, una din puținele suprafețe atât de mari care mai pot fi găsite în zona de case Centru-Copou. 

Tranzacția s-a făcut pe numele fiului său, care la acea dată avea 11 luni. Curator a fost mama primarului, Silvia Chirica, acum în vârstă de 74 de ani, și care are o pensie cumulată cu a soțului de aprox 500 de euro. 
Copilul apare în autorizația de demolare a imobilului de pe această proprietate, o scăpare a celor din Primăria Iași, firul de la care a plecat investigația celor de la Reporter IS.

Chirica a refuzat să explice de unde are cei 250.000 de euro, iar mama sa a încercat să-l acopere: „Am strâns din pensie”. 

Achizițiile din ultimul deceniu ale lui Chirica se ridică la o valoare reală, în momentul achizițiilor de aproape 700.000 de euro, iar valoarea de piață, în acest moment, depășește 1 milion de euro. În tot acest timp, veniturile primarului au fost de 10 ori mai mici.

Casă cu cinci camere și acareturi

Tranzacția a avut loc pe 27 august 2018. La notar, Ioan Stavarache, Mihai Piscureanu și Ioana Piscureanu i-au vândut lui Ștefan Chirica, minor fără capacitate de exercițiu, reprezentat de curator Silvia Chirica, o locuință cu garaj și teren.

Casa, cu 136 mp suprafață utilă (cinci camere, două băi, două bucătării, patru holuri, două pivnițe), un garaj de 18 mp și un teren de 836 mp au fost vândute familiei Chirica în schimbul a 1.159.425 lei, echivalentul a 250.000 de euro.

Proprietatea imobiliară este situată pe strada Manolache Drăghici, cea care face legătura între Bolta Rece și strada Sărărie. Are o deschidere la stradă de 30 de metri.

Câteva luni mai târziu, copilul Ștefan Chirica a depus cerere la Primărie pentru demolarea construcțiilor existente, casă și garaj. În aceeași zi, același Ștefan Chirica a solicitat certificat de urbanism pentru construire locuință individuală și anexe. 

Întreaga poveste a acestei tranzacții cu parfum de DNA și nenumărate alte detalii despre uriașa avere a primarului Chirica le găsiți AICI



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.