VIDEO. Imagini incredibile cu pesedistul Dumitru Buzatu lovind turbat cu pumnul în masă și amenințând cu bătaia într-o ședință a Consiliului Județean


VIDEO. Imagini incredibile cu pesedistul Dumitru Buzatu lovind turbat cu pumnul în masă și amenințând cu bătaia într-o ședință a Consiliului Județean

Baronul pesedist de Vaslui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean, a lovit cu pumnul în birou și a urlat la cel care îi atrăgea atenția că nu poartă mască într-un spațiu închis dacă vrea să se ia la bătaie. Incidenul s-a petrecut joi,  la o şedinţă a CJ Vaslui, lipsa de protecție a lui Buzatu fiind copiată de mai mulți dintre consilierii PSD.

Portrivit agerpres.ro, consilierul PNL Liviu Iacob i-a reproşat lui Dumitru Buzatu că prin refuzul de a purta masca dă un exemplu nepotrivit atât consilierilor judeţeni PSD, cât şi cetăţenilor judeţului, în general.

De asemenea, consilierii judeţeni liberali au invocat o dispoziţie dată chiar de preşedintele CJ Vaslui care prevede obligativitatea purtării măştii de protecţie de către angajaţii CJ şi vizitatorii care intră în instituţie.

"Eu mă simt ameninţat în momentul ăsta prin faptul că mare parte dintre dumneavoastră nu purtaţi corect măştile sau nu purtaţi deloc. (...) Este o lege care a fost votată în Parlament chiar de PSD privind obligativitatea purtării măştii şi vă rog frumos să facem o şedinţă în condiţii legale, în care toţi să ne simţim în siguranţă. (...) Sunteţi mai presus de lege? Asta e în semn de frondă sau de protest? Dacă vreţi, putem merge în faţa prefecturii, să protestăm că ne-au pus măşti", a spus Liviu Iacob.

"Eu vă rog să credeţi că sunteţi în siguranţă aici. N-am auzit să existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toată lumea discută în momentul acesta. Este foarte bine că v-aţi conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnă că toate conduitele trebuie să le fixaţi dumneavoastră. Poate sunt persoane care acceptă să ia şi amenzi şi altceva şi atunci, asta este, trebuie să luaţi notă de aceste conduite. (...) Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele mie şi nimeni din această sală! (...) Sunteţi liber să procedaţi cum vreţi! (...) Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem? Sunteţi într-un cadru instituţional, nu puteţi să mă obligaţi pe mine, nu puteţi! (...) Nu vreau să port mască şi autorităţile competente pot lua măsurile de rigoare, dar nu sunteţi dumneavoastră autoritatea competentă", a răspuns Buzatu aproape urlând.

Nu este prima oară când președintele CJ Vaslui este văzut în spațiul public fără mască de protecție. La sfâșitul lunii aprilie, de Ziua Veteranilor de Război, Buzatu apare fără niciun element de protecția (mască, mănuși) într-o serie de fotografii oficiale, alături de persoane foarte în vârstă (deci categoria cea mai vulnerabilă în situația epidemiei de SARS-COV-2).



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.