VIDEO Klaus Iohannis atacă politicienii alarmiști în cazul noului coronavirus: "Vă sfătuiesc să schimbați canalul!"


VIDEO Klaus Iohannis atacă politicienii alarmiști în cazul noului coronavirus: "Vă sfătuiesc să schimbați canalul!"

Preşedintele României Klaus Iohannis participă la şedinţa de miercuri a Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României, generat de efectele COVID-19, la Palatul Victoria.

Înaintea ședinței, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă prin care a transmis că starea celor 35 de români infectați cu coronavirus este bună. 

Mai mult, președintele a atacat politicienii alarmiști care îi cer să declare starea de urgență în România din cauza noului coronavirus, transmițându-le românilor să se informeze doar de la autorități. 

Klaus Iohannis: M-am interesat de starea celor care au fost declarați bolnavi și am constatat că starea lor generală este bună. Mai exact, mai mulți dintre ei nu au niciun fel de simptom, mai mulți dintre ei au simptome foarte ușoare de tip răceală, câțitva au simptome de gripă. Până și persoanele mai în vârstă care au și alte probleme de sănătate au o stare generală acceptabilă. Asta ca să demitizăm puțin boala pentru că am citit câteva articole, ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș într-o manieră foarte apocaliptică. Până acum avem noroc și cei găsiți cu coronavirus au o stare generală mult mai bună decât s-ar fi așteptat unii.

Reporter: Mai mulți lideri politici vă cer să declarați stare de urgență.

Klaus Iohannis: Dacă îmi permiteți să vă dau un sfat, dacă vă uitați la TV și vedeți politicieni care dau sfaturi la toată lumea și le știu pe toate eu vă sfătuiesc să schimbați canalul. Luați sfaturi de la autorități. Autoritățile sunt pregătite, dau cele mai bune sfaturi și sunt, cum s-ar spune, pe fază. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.