VIDEO. Olguţa Vasilescu candidează la Primăria Craiovei, funcție care i-a adus în trecut un dosar la DNA. Ce spune denunțătorul pesedistei că ar fi comis aceasta în mandatul anterior


VIDEO. Olguţa Vasilescu candidează la Primăria Craiovei, funcție care i-a adus în trecut un dosar la DNA. Ce spune denunțătorul pesedistei că ar fi comis aceasta în mandatul anterior

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu îşi anunţă candidatura la Primăria Craiovei, afirmând că, în urma unui sondaj de opinie, a rezultat că locuitorii oraşului au apreciat că a fost cel mai bun primar de după Revoluţie.

”Biroul Permanent Municipal Craiova a aprobat, în unanimitate, candidatura mea la Primăria Craiovei. Am fost foarte onorată să constat, în urma sondajului de opinie realizat, că locuitorii oraşului consideră că am fost cel mai bun primar de după Revoluţie şi că un procent foarte mare dintre ei îşi doresc să revin ca primar. Le mulţumesc pentru încredere, atât lor cât şi colegilor mei, şi îi asigur că, în următorii patru ani, voi depune toate eforturile pentru ca toţi cetăţenii să se regăsească în proiectele primăriei!”, a anunţat Lia Olguţa Vasilescu, potrivit News.ro.

Ea precizeazăcă în perioada imediat următoare va prezenta echipa şi programul cu care vine la primărie, cu o listă de investiţii necesare ”nu doar pentru ridicarea gradului de confort, ci şi pentru a avea cel mai frumos municipiu reşedinţă de judeţ din România”.

Lia Olguţa Vasilescu a mai deţinut funcţia de primar al Craiovei, renunțând apoi să mai candideze, deși avea șanse pentru a obține un mandat de parlamentar cu imunitate care s-o protejeze de DNA. 

În martie 2016, pe când era primaul Craiovei, Olguța Vasilescu a fost reținută de către DNA pentru 24 de ore. Chiar dacă dosarul în care este cercetată a fost întors, între timp, de judecători la DNA, pentru o serie de interceptări care ar fi fost obținute ilegal, unul din denunțătorii Olguței Vasilescu spune că acolo sunt probe indubitabile contra politicienei care ar putea s-o înfunde.

Acuzațiile aduse de procurori se refereau la sponsorizări pentru campania electorală din 2012. Potrivit DNA, mai mulți oameni de afaceri „au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic”.

Au fost obținute astfel „donații” de peste 135.000 de euro, cu care s-au realizat materiale electorale și au fost organizare spectacole pentru campania Liei Olguța Vasilescu, potrivit DNA. „Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

O altă acuzație se referea la o mită de aproape 550.000 de lei pe care Lia Olguța Vasilescu ar fi primit-o de la oameni de afaceri în schimbul unor contracte pentru lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova. Banii ar fi fost virați prin intermediul ONG-ului condus de Elena Daniela Popescu.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.